Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Παροικιά:45 συσσίτια καθημερινά!
Νάουσα: 30 συσσίτια καθημερινά!

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ TΩΡΑ ΜΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΝΤΡΟΠΗΣ;

          Πέρασαν τρείς μήνες από τότε που η εκπρόσωπος του 15μελούς του Γυμνασίου της Παροικιάς έβαλε το πρόβλημα του υποσιτισμού των συμμαθητών της στο Δημοτικό Συμβούλιο.Η απάντηση της δημοτικής πλειοψηφίας μετά και τις πιέσεις της μειοψηφίας;Θα... προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα «δίχτυ κοινωνικής προστασίας».Θα... εγγράψουμε κονδύλι στον προυπολογισμό για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.Τι απ’όλα αυτά έγινε μέχρι σήμερα;ΤΙΠΟΤΑ!
          Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου,μετά από πρωτοβουλία της Ενωσης Γονέων Πάρου,έγινε συγκέντρωση όλων των Δ.Σ.των Γονέων του νησιού με τη συμμετοχή δασκάλων και καθηγητών.Ανάμεσα στα άλλα προβλήματα, συζητήθηκε και το πρόβλημα του υποσιτισμού των παιδιών.Κοινή διαπίστωση όλων.Το πρόβλημα μέρα με τη μέρα συνεχώς διογκώνεται.Η μέχρι σήμερα αντιμετώπισή του στηρίζεται σε εθελοντική βάση εκπαιδευτικών και συμπολιτών μας που κρατάνε την ανωνυμία τους.Από φορείς και επαγγελματίες που έχουν ευαισθητοποιηθεί και προσφέρουν ανιδιοτελώς.Από την εκκλησία.
          Από το πως μια δημοτική αρχή φροντίζει για τους πολίτες της,μπορεί κανείς να δεί και τις προτεραιότητές της,τις ευαισθησίες της,τις ιεραρχήσεις της.Και δυστυχώς μέχρι σήμερα η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής είναι απούσα από τα τεκταινόμενα γύρω της.
          Για πολλοστή φορά θα το πούμε.Ο υποσιτισμός των παιδιών είναι βαρβαρότητα!Δεν μπορεί ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να αντιμετωπίζεται εκ των ενόντων.Γιατί αν κάποιοι συμπολίτες μας σήμερα μπορούν και προσφέρουν,τι θα γίνει αύριο αν οι ίδιοι χρειάζονται την βοήθεια άλλων και πάει λέγοτας;
          Κατά τη γνώμη μας το πρόβλημα του υποσιτισμού δεν μπορεί να λυθεί μέσω του εθελοντισμού ή μέσω της εκκλησίας.Δεν θα είναι ένα προσωρινό πρόβλημα τρίμηνης ή εξάμηνης διάρκειας.Αν ο γονιός δεν έχει δουλειά,αν δουλεύει για λίγα ψίχουλα,αν οι φοροεπιδρομές έχουν ανατρέψει τους οικογενειακούς προυπολογισμούς,τότε και το παιδί θα μένει χωρίς φαί,χωρίς μόρφωση,χωρίς εμβόλια,χωρίς τα στοιχειώδη.
          Κανείς δεν υποστηρίζει ότι για την κατάσταση αυτή υπεύθυνος είναι ο Δήμαρχος και η δημοτική πλειοψηφία.Η κριτική μας εστιάζεται στο γεγονός ότι ο Δήμαρχος αντί να είναι ο εμπνευστής,ο μπροστάρης,ο οργανωτής δράσεων και πρωτοβουλιών,αντί να είναι ο πρώτος που έμπρακτα να επιδεικνύει την κοινωνική του αλληλεγγύη στις οικογένειες που δοκιμάζονται,προτιμάει να παραμένει αμέτοχος,απαθής και να παρακολουθεί εκ του μακρόθεν την όλη κατάσταση.
          Η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου εκτιμώντας ότι το πρόβλημα του υποσιτισμού θα παίρνει καθημερινά μεγαλύτερες διαστάσεις προτείνει εδώ και τώρα το Δημοτικό Συμβούλιο να κινηθεί στα παρακάτω:
          *Aμεσα ο Δήμαρχος να συγκαλέσει συνάντηση με όλους τους Διευθυντές των Παιδικών Σταθμών,Νηπιαγωγείων,Δημοτικών Σχολείων,Γυμνασίων και Λυκείων για να υπάρξει μια πλήρης καταγραφή του προβλήματος σε επίπεδο νησιού.
          *Αμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσει έκτακτη επιχορήγηση από το Υπουργείο Παιδείας για δωρεάν παροχή μικρογεύματος προς τους μαθητές(π.χ.σάντουϊτς,χυμός,γάλα).Για τη διανομή του να αξιοποιηθούν οι δομές και το προσωπικό του Δήμου σε στενή συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους συλλόγους γονέων για την αποφυγή του «στιγματισμού».
          *Αμεσα να επιδιωχθεί συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και να του εκτεθεί το πρόβλημα.Στη συνάντηση να παρευρίσκονται και εκπρόσωποι εκπαιδευτικών και γονέων.
          *Να ζητηθεί η κατάργηση του ΦΠΑ στα κυλικεία των σχολείων και όλοι οι μαθητές να έχουν δωρεάν ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΡΟΥ
21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: