Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ο Βενιζέλος φεύγει


21.02.2012ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Θέμα ημερών θα πρέπει να θεωρείται πλέον η υποβολή παραίτησης του Ευάγγελου Βενιζέλου από τα αξιώματα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του Υπουργού Οικονομικών, προκειμένου να αφοσιωθεί στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, υπηρετώντας τη φιλοδοξία να είναι εκείνος ο οποίος θα διαδεχθεί τον Γιώργο Παπανδρέου στην ηγεσία.
Ο κ. Βενιζέλος στάθηκε το πρωί στο πλευρό του Λουκά Παπαδήμου, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στην οποία η ελληνική αντιπροσωπεία στο Eurogroup παρουσίασε τη δική της προσέγγιση αναφορικά με τις αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.
Τόσο η σημειολογία της εικόνας, όσο και το ύφος αλλά και το περιεχόμενο των δηλώσεων του Ευάγγελου Βενιζέλου, έστελναν το μήνυμα του ότι το διαχρονικό Νο2 του ΠΑΣΟΚ έκλεισε τον κύκλο του στην κυβέρνηση Παπαδήμου και τη διαχείριση της κρίσης από το υπουργείο Οικονομικών.
Πλέον, ο Ευάγγελος Βενιζέλος στρέφεται στη μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, εκεί όπου πρόθεσή του είναι η εκλογή να γίνει από ένα διευρυμένο σώμα, είτε το Εθνικό Συμβούλιο είτε ακόμη και το Συνέδριο του Κινήματος, αντί για την προσφυγή στη βάση, που υπό τις παρούσες πολιτικές συνθήκες κρίνεται ως αποτρεπτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: