Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Κουκουλόπουλος σε Γιώργο: Αναλαμβάνετε ακέραια την ευθύνη

«Η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε από σήμερα!» Με τη φράση αυτή έφευγαν οργισμένοι από την Ιπποκράτους «βενιζελικά» στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Η κυρία Τόνια Αντωνίου, ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, ο κ. Νίκος Σαλαγιάννης δήλωσαν ότι επιφυλάσσονται να μιλήσουν κατά την αυριανή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου ενώ η κυρία Συλβάνα Ράπτη και ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης δεν ζήτησαν καν το λόγο εκφράζοντας έτσι τη δυσφορία τους για την εξέλιξη.
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια μιας αψιμαχίας του με τον κ. Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, ο κ. Κουκουλόπουλος γύρισε απευθυνόμενος στον κ. Παπανδρέου: Αναλαμβάνετε ακέραια την ευθύνη και είναι πολύ μεγάλη.
Πηγές κοντά στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο άφηναν να εννοηθεί (μετά και το ναυάγιο στις επαφές Παπανδρέου-Βενιζέλου, όπως αποκάλυψε το iefimerida.gr) ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα. «Θα παραμείνει υπουργός Οικονομικών» τόνιζαν με έμφαση προϊδεάζοντας για «σκληρή γραμμή» στην αυριανή συνεδρίαση.
«Είναι δυνατόν να ξεκινήσουν τώρα και για τους επόμενους 3 μήνες προεκλογικές εκστρατείες των υποψηφίων;» διερωτώντο τα «βενιζελικά» μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης ενημερώνοντας για την εισήγηση του κ. Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο υποστήριξε ότι είπε: «Η πρόταση που θα υποβάλλω στο Πολιτικό Συμβούλιο λαμβάνει υπόψιν την θεμελιώδη προτεραιότητα που είναι η σωτηρία της χώρας. Προτείνω λοιπόν η εσωκομματική εκλογική διαδικασία για ανάδειξη νέας ηγεσίας κινήματος να γίνει πριν τις εθνικές εκλογές».
Αυτό χρονικά τοποθετείται εντός του Μαρτίου, ενώ επανέλαβε ότι δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος πρόεδρος και πρωθυπουργός. Ανακοίνωσε επίσης ότι "με απόλυτο σεβασμό των καταστατικών προβλέψεων, το Συνέδριο θα γίνει τον Ιούνιο του 2012. Επίσης, πριν τις εθνικές εκλογές και πριν την εσωκομματική εκλογική διαδικασία «θα ακολουθηθεί κατά γράμμα η προβλεπόμενη διαδικασία».
Η πρόταση αυτή θα υποβληθεί αύριο για συζήτηση και για ψήφιση στο Εθνικό Συμβούλιο.
Ο κ. Παπανδρέου στην παρέμβαση του επεσήμανε ότι «η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και μας περιμένουν δύσκολες διαπραγματεύσεις».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ διέψευσε ότι ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε την πρόταση του για δυαρχία ενώ διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου ανακοίνωση υποψηφιοτήτων και συγκέντρωση υπογραφών.
Ωστόσο προανήγγειλε νέα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια του οποίου θα ανακηρυχθούν οι υποψήφιοι και θα τηρηθεί το καταστατικό με την απαραίτητη συγκέντρωση υπογραφών. Βάσει του Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ υποψήφιος Πρόεδρος αναδεικνύεται όποιος προταθεί από το 1/4 τουλάχιστον των μελών του Εθνικού Συμβουλίου ή το 1/3 των Περιφερειακών Επιτροπών του Κινήματος ή το 10% τουλάχιστον του συνόλου των Μελών του Κινήματος. Κάθε Μέλος προτείνει μόνον έναν (1) υποψήφιο.
Συναντήσεις Βενιζέλου με στελέχη του ΠΑΣΟΚ 
Συνάντηση με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, τα οποία συμμερίζονται τις απόψεις του, είχε απόψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν τις εσωκομματικές εξελίξεις στη βάση της πρότασης που κατέθεσε στη συνεδρίαση του Πολιτικού συμβουλίου ο Γιώργος Παπανδρέου και έγινε αποδεκτή.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες η πρόταση δεν θεωρείται η καλύτερη δυνατή, ωστόσο όμως δεν έγιναν γνωστές οι προθέσεις του κ. Βενιζέλου, η τοποθέτηση του οποίου αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον αύριο στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.
Στη συνάντηση με το κ. Βενιζέλο παρόντες ήταν μεταξύ άλλων οι: Πάρις Κουκουλόπουλος, Τόνια Αντωνίου, Συλβάνα Ράπτη, Νίκος Αλαγιάννης, Βασίλης Γερανίδης, Γιάννης Δατσέρης και Νίκος Ανδρουλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: