Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Σταθερά στην πέμπτη θέση παραμένει το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Σταθερά στην πέμπτη θέση παραμένει το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις
Σταθερά στην… πέμπτη θέση παραμένει το ΠΑΣΟΚ , όπως προκύπτει και από νέο γκάλοπ της ΕΤ3.

Σε δείγμα 1001 ατόμων από όλη την Ελλάδα, η έρευνα που έκανε η εταιρεία ToThePoint στις 26-28 Ιανουαρίου αναδεικνύει τη ΝΔ πρώτο κόμμα με ποσοστό 18.6%, το οποίο προφανώς δεν της εξασφαλίζει αυτοδυναμία και προετοιμάζει το έδαφος για δικομματικές ή και τρικομματικές κυβερνήσεις.

Δεύτερο κόμμα είναι το ΚΚΕ με ποσοστό 8,7%, στην επόμενη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,2% ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Αριστερά με 7,5%.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται αντιμέτωπο με πρωτόγνωρα νούμερα δημοσκοπήσεων αφού αγγίζει το 7%, ενώ καθοδική είναι η πορεία και του ΛΑΟΣ με 4,3%.

Αξιοσημείωτο είναι και το 3,6% των Οικολόγων Πράσινων αλλά και το 1,7% της Χρυσής Αυγής. Μεγάλο είναι, πάντως, το ποσοστό των αναποφάσιστων (24,2%) αλλά και όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα (9%).

Αρνητικός ο απόηχος της κυβέρνησης Παπαδήμου στους περισσότερους Έλληνες

Αρνητική εικόνα έχει αφήσει η εικόνα της κυβέρνησης Παπαδήμου στην πλειοψηφία των Ελλήνων, σύμφωνα με την έρευνα.

Πάνω από τους μισούς (55,4%) αξιολογούν αρνητικά το έργο της κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ ποσοστό μόλις 16,7% έχει θετική άποψη. Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν από ένα μήνα, αρνητική εικόνα για την κυβέρνηση Παπαδήμου είχε μόλις το 32,4%...

Διχασμένη η κοινωνία για το χρόνο των εκλογών

Διχασμένη εμφανίζεται, εξάλλου, η ελληνική κοινωνία για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Η πλειοψηφία (30.1%) τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής τους το συντομότερο δυνατό, ενώ 15,4% έδειξε πρόθυμο να περιμένει μέχρι το Πάσχα. Αντίθετα σχεδόν 1 στους 10 (8,6%) απάντησε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν στο τέλος του 2012, ενώ 3 στους 20 (16,8%) επιθυμούν η παρούσα κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: