Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Ισορροπίες τρόμου στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Συνεδριάζει σήμερα, Τρίτη, στα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους και με διευρυμένη σύνθεση, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Όλα τα στελέχη αναμένουν την εισήγηση του προέδρου κ. Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος καλείται να ανοίξει τις διαδικασίες διαδοχής. Ήδη, βάσει καταστατικού, έχει λήξει η θητεία του στην προεδρία του κόμματος, γεγονός που έχει επισημανθεί από μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Βουλευτές του κόμματος ζητούν την άμεση προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες, ενώ στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, όπως η ευρωβουλευτής κυτία Μαριλένα Κοππά, μιλούν για «πατροκτονία και αχαριστία». Από την άλλη πλευρά, οι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Ηλίας Καρανίκας ζητούν με κοινή τους δήλωση την άμεση έναρξη των εσωκομματικών διαδικασιών.

Συγκεκριμένα, οι δύο βουλευτές αναφέρουν: «Είναι προφανές ότι η συζήτηση για το θέμα αυτό δεν μπορεί να μετατεθεί για μετά τις εκλογές. Συνεπώς, πρέπει η διαδικασία να ολοκληρωθεί χωρίς άλλη αναβολή, προκειμένου να μην καταστεί σοβαρό βαρίδι στην υλοποίηση των κρίσιμων κυβερνητικών στόχων. Η περαιτέρω καθυστέρηση της έναρξης διαδικασίας εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις καταστατικές προβλέψεις, θα λειτουργούσε διαλυτικά τόσο για την κυβέρνηση όσο και για το κόμμα».

Επισήμως, τα θέματα της σημερινής συνεδρίασης  του Πολιτικού Συμβουλίου είναι  τρία: α) η πορεία της κυβέρνησης Παπαδήμου, β) η ελληνική οικονομία και γ) οι εσωτερικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.

Εκτός του κ. Παπανδρέου, σημασία θα έχουν  οι εισηγήσεις του κ. Ανδρέα Λοβέρδου, της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου, του κ. Γιάννη Ραγκούση, του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά και του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Οι τοποθετήσεις των πέντε προαναφερθέντων θα εξαρτηθούν από την εισήγηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου, αλλά, επίσης, θα αναδείξουν και τις τυχόν παρασκηνιακές συμφωνίες που έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα.

Η ευθεία αμφισβήτηση τού μέχρι σήμερα προέδρου του κόμματος από κάποιον από τους προαναφερθέντες θα αποτελέσει την αρχή ραγδαίων εξελίξεων, κάτι που δύσκολα θα αποφευχθεί. Η πτώση του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις ήδη σκιάζει την όλη διαδικασία και δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν πως, όσο πιο σύντομα γίνουν οι εκλογές στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα περιθώρια ανάκαμψης εν όψει των εθνικών εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: