Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Η πρόεδρος της Αργεντινής πάσχει από καρκίνο στον θυρεοειδή

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Η πρόεδρος της Αργεντινής πάσχει από καρκίνο στον θυρεοειδή
Καρκινικό όγκο στον θυροειδή αδένα έχει η πρόεδρος της Αργεντινής, Cristina Fernandez de Kirchner, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC. Η 58χρονη πολιτικός θα υποβληθεί σε εγχείριση αφαίρεσης του όγκου στις 4 Ιανουαρίου και σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής μεταστάσεις σε άλλα σημεία του σώματός της.

«Η πρόεδρος της Αργεντινής θα μεταβιβάσει μέχρι τις 24 Ιανουαρίου τα καθήκοντά της στον αντιπρόεδρο της χώρας, Amado Boudou. Η πρώτη διάγνωση του καρκίνου είχε πραγματοποιηθεί στις 22 Δεκεμβρίου στη διάρκεια ενός ιατρικού τεστ ρουτίνας. Δε φαίνεται να έχει επηρεάσει τους λεμφαδένες της», τόνισε ο Alfredo Scoccimarro.

Η Cristina Fernandez de Kirchner επανεξελέγη τον περασμένο Οκτώβριο και αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς εκπροσώπους της πολιτικής ζωής τόσο στη χώρα της όσο και στη Λατινική Αμερική. Σύζυγος του Nestor Kirchner, ανέλαβε την εξουσία τον Οκτώβριο του 2010 ύστερα από τον αιφνίδιο θάνατο του ανδρός της. Έχει πιστωθεί σημαντικό κομμάτι της ανάκαμψης της οικονομίας ενώ είναι ιδιαίτερα αγαπητή στα λαϊκά στρώματα της Αργεντινής λόγω των μέτρων που έχει λάβει για τη βελτίωση της καθημερινότητας των φτωχών.

Η 58χρονη πολιτικός είναι η τελευταία ηγέτης χώρας της Λατινικής Αμερικής που εμφανίζει καρκίνο. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Hugo Chavez, ο ηγέτης της Παραγουάης, Fernando Lugo καθώς και ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Luiz Inacio Lula da Silva, έχουν προσβληθεί από την επάρατο νόσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: