Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Δικαστικό "μπλόκο" στην εφεδρεία

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Δικαστικό "μπλόκο" στην εφεδρεία
Τον «ασκό του Αιόλου» αναμένεται ν’ ανοίξει η προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με την οποία «μπλοκάρει» η προσυνταξιοδοτική εφεδρεία για υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών.

Την ώρα που οι πιέσεις της τρόικας για δραστική μείωση του δημόσιου τομέα γίνονται ολοένα και ασφυκτικότερες, η εξέλιξη αυτή, δίνει ανάσα σε εκατοντάδες εργαζομένους που διατρέχουν ανάλογο κίνδυνο να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας την εξαίρεση τους από το καθεστώς της εφεδρείας.

Η δικαστική νίκη που πέτυχε υπάλληλος που υπηρετούσε σε Υπηρεσία Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών και ετέθη σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας αναμένεται ν’ αποτελέσει σταθμό αφού και άλλοι εργαζόμενοι που βλέπουν ν’ ανοίγει για αυτούς η πόρτα εξόδου απ’ το δημόσιο θα προσφύγουν στα δικαστήρια.

Στην αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε ο υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών στο Διοικητικό Εφετείο, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι παραβιάστηκε το δικαίωμά του να εξελιχθεί μισθολογικά κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του μέχρι τη νόμιμη συνταξιοδότησή του, το 2013. Κάνει λόγο για άνιση μεταχείριση του σε σχέση με τους υπόλοιπους συναδέλφους του στην υπηρεσία, αφού, όπως επισημαίνει, δεν υπήρξε προηγούμενη συγκριτική αξιολόγηση των προσόντων τους με αντικειμενικά κριτήρια. Επιπλέον, επικαλείται τη δεινή κατάσταση στην οποία κινδυνεύει να βρεθεί αφού ανατράπηκε ο οικογενειακός του προγραμματισμός, με αποτέλεσμα να μη δύναται πλέον να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: