Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Σόιμπλε: "Θα καθησυχάσουμε τις αγορές το 2012"

 
Η Ευρωζώνη θα μπορέσει να «καθησυχάσει» τις αγορές το 2012, όπως εκτιμά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αναλυτικότερα, ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag εκφράζει την αισιοδοξία του ότι η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ευρωζώνη πρόκειται να αποκατασταθεί σύντομα, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη είναι μια από τις ισχυρότερες οικονομικά περιοχές του κόσμου και οι επενδυτές επιδιώκουν να επενδύσουν κερδοφόρα τα χρήματά τους.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ακόμη, εμφανίζεται πεπεισμένος ότι οι χώρες της Ευρωζώνης θα εκπέμψουν θετικά μηνύματα τα οποία θα καθησυχάσουν τις αγορές. 

Θα υπάρξουν βέβαια κάποιες «εκπλήξεις και αναταράξεις, τις οποίες είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε», δήλωσε σχετικά.

Ο υπουργός Οικονομικών έδωσε, επίσης, έμφαση στην αποφασιστικότητα της γερμανικής κυβέρνησης να «περάσει» τον φόρο χρηματοοικονομικών συναλλαγών. 

«Ο φόρος αυτός ίσως να μην αρκεί για να σταματήσει τις παράδοξες εξελίξεις στις χρηματαγορές, αλλά θα τις επιβραδύνει», εκτίμησε ο κ. Σόιμπλε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να επιβληθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα η φορολόγηση των εν λόγω συναλλαγών. 

«Δε μπορώ να περιμένω μέχρι να επιβληθεί σε παγκόσμια κλίμακα αυτός ο φόρος, καθώς δεν τίθεται σε κίνδυνο μόνο η σταθερότητα των χρηματαγορών μας, αλλά διακυβεύεται και η νομιμότητα του όλου συστήματος έναντι των πολιτών», τόνισε ο κ. Σόιμπλε.

Ο Γερμανός πολιτικός επέκρινε το γεγονός ότι «στην παρούσα φάση οι αγορές είναι απασχολημένες με τον εαυτό τους αντί να ενισχύσουν την πραγματική οικονομία». 

Σε περίπτωση που δεν προκύψει συμφωνία για το ζήτημα του φόρου χρηματοοικονομικών συναλλαγών στην ΕΕ, Γερμανία και Γαλλία θα καταβάλουν προσπάθειες προκειμένου να υιοθετηθεί το μέτρο αυτό κατ` αρχήν μόνο στην Ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: