Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Δημόσιο: Αξιολόγηση και μαζικές απολύσεις προσωπικού εντός του 2012

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Δημόσιο: Αξιολόγηση και μαζικές απολύσεις προσωπικού εντός του 2012
Μετά και την επιστολή - σημείωμα που απέστειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Ρέππας προς την τρόικα, φαίνεται τελικά ότι ανοίγει διάπλατα η πόρτα για νέες απολύσεις στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με την επιστολή, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας καθίστανται κοινωνοί για τις βασικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του κράτους που θα ψηφιστεί στη Βουλή στα μέσα του Ιανουαρίου του 2012.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ρέππας αναγνωρίζει ότι η εφεδρεία μπορεί να ισχύσει για ένα πολύ μικρό ποσοστό των υπό απόλυση υπαλλήλων, ενώ παράλληλα ενημερώνει τους εκπροσώπους της τρόικα ότι εντός του 2012 θα ξεκινήσει η πλήρης αξιολόγηση των δομών του κράτους και του προσωπικού του δημόσιου τομέα.

Πώς θα γίνει η αξιολόγηση του προσωπικού

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αξιολόγηση θα διενεργηθεί σε δύο φάσεις:

-Η πρώτη αφορά στην αξιολόγηση που έχει σχέση με τη βαθμολογική εξέλιξη του προσωπικού.

- Η δεύτερη φάση αφορά στην αξιολόγηση συνολικά του προσωπικού του δημόσιου τομέα ταυτόχρονα με την αναμόρφωση των δομών του κράτους.

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο που θα έλθει προς ψήφιση στη Βουλή στα μέσα Ιανουαρίου, μετά και την έγκριση της τρόικα, αυτό διαμορφώνει ένα νέο τοπίο για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Με βάση τις ρυθμίσεις αυτές, αυτοί που θα πάρουν τον δρόμο της εξόδου από το Δημόσιο θα είναι οι υπάλληλοι χαμηλών κυρίως προσόντων που υπηρετούν:

- Σε οργανισμούς, τμήματα και διευθύνσεις που θα συγχωνεύονται ή θα καταργούνται, μόλις κρίνεται με βάση τα κριτήρια που θα θέτουν οι εμπειρογνώμονες της Task Force ότι είναι «άχρηστοι» ή «περιττοί» στο νέο περιβάλλον που θα διαμορφωθεί για το κράτος.

- Σε τομείς του δημόσιου τομέα, οι οποίοι θα εκχωρηθούν στους ιδιώτες, στους οποίους θα περάσει ένα σημαντικό κομμάτι της πίτας του Δημοσίου, έτσι ώστε να επέλθει μείωση των δημοσίων δαπανών.

- Σε θέσεις που θεωρούνται ήδη «νεκρές», όπως είναι για παράδειγμα οι δακτυλογράφοι, και δεν θα συμπεριληφθούν ως εκ τούτου στα νέα οργανογράμματα.

Παράλληλα, την πόρτα της εξόδου θα δουν οι υπάλληλοι κυρίως χαμηλών προσόντων, οι οποίοι δεν θα χωρούν στα πέντε «περιγράμματα θέσεων» ή στους διυπουργικούς κλάδους που θα συσταθούν πλέον με βάση και τα νέα οργανογράμματα σε κάθε υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: