Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Γερμανία: Καταδίκες για μίζες στην Ελλάδα σχετικά με τα υποβρύχια

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Γερμανία: Καταδίκες για μίζες στην Ελλάδα σχετικά με τα υποβρύχια
Μπορεί στην Αθήνα να μην κουνιέται φύλλο σχετικά με την υπόθεση της προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων και πολλοί να διατείνονται ότι όλα έγιναν σύμφωνα με το νόμο, στη Γερμανία ωστόσο πέφτουν καταδίκες για …μίζες που αφορούν την ίδια υπόθεση.

Το νέο επεισόδιο στο σήριαλ διαδραματίστηκε στο Δικαστήριο του Μονάχου, το οποίο καταδίκασε δύο πρώην ηγετικά στελέχη της εταιρίας Ferrostahl, μετά την παραδοχή τους ότι έδωσαν στην Ελλάδα και την Πορτογαλία.

Οι δύο μάνατζερ της γερμανικής εταιρίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega από το Βερολίνο, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή και χρηματικά πρόστιμα 36 και 18 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα. Ωστόσο η ίδια η Ferrostahl καλείται να πληρώσει 140 εκ. ευρώ για τις μίζες που δόθηκαν στην Ελλάδα το 2000 και στην Πορτογαλία το 2003.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, οι οποίες έγιναν μετά από συμφωνία με τη γερμανική δικαιοσύνη, τα δύο επιτελικά στελέχη της γερμανικής εταιρείας παραδέχθηκαν ότι διέθεσαν 62 εκ. ευρώ για μίζες, το ένα τρίτο των οποίων σε αξιωματούχους του ελληνικού υπουργείου Άμυνας. Ανέφεραν ωστόσο ότι δεν γνωρίζουν και ότι για λόγους ασφαλείας από την αρχή δεν ήθελαν να γνωρίζουν, σε ποιους δόθηκαν τα χρήματα, παρά μόνο ότι αυτά διακινήθηκαν μέσα από ειδικούς συμβούλους με την κωδική ονομασία «Ομάδα Α».

"Τα υποβρύχια αγοράζονται από πολιτικούς, όχι από ιδιώτες", ανέφερε σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ο πρόεδρος του γερμανικού Δικαστηρίου, λέγοντας ουσιαστικά ότι οι άνθρωποι που προσέγγισε η Ferrostahl "για να κάνει τη δουλειά" ήταν πολιτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: