Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Αντιμέτωπη με όλους τους παράγοντες της Δικαιοσύνης είναι πλέον η κυβέρνηση


Παραλύει και η Δικαιοσύνη!


Αντιμέτωπη με όλους τους παράγοντες της Δικαιοσύνης είναι πλέον η κυβέρνηση, την ώρα μάλιστα που επιζητεί τη βοήθειά τους για να προχωρήσει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση απονομής δικαίου αλλά και για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στη τρόικα για ταχεία εκκαθάριση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.

Δικαστές και εισαγγελείς, αποφάσισαν κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο, να προχωρήσουν από σήμερα έως και τη ημερομηνία της τακτικής γενικής συνέλευσης τους σε διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων καθημερινά από τις 12.00 έως ώρα 15.00. Επίσης, από  την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011, θα ασκούν τα καθήκοντα τους, μόνο εντός του χρόνου που τα δικαστήρια θα λειτουργούν, ενώ θα δημοσιεύουν αποφάσεις μόνο για επείγουσες πολιτικές και ποινικές υποθέσεις.

Δικαστές και εισαγγελείς βρίσκονται σε τροχιά ευθείας σύγκρουσης με την κυβέρνηση και είναι χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρουν στο ψήφισμα που εξέδωσαν μετά την γενική συνέλευσή τους: «Ζητούμε από την κυβέρνηση να αντιληφθεί τις επιπτώσεις της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής στον ελληνικό λαό «Να σταθμίσει τις ανάγκες και τα συμφέροντα των πολιτών . Να αντιληφθεί την ανάγκη της προστασίας των αδυνάτων που έγιναν τόσο πολλοί και θα γίνουν ακόμα περισσότεροι με τα εξαγγελλόμενα μέτρα. Να σταματήσει τις σπατάλες χρημάτων σε αμφιλεγόμενες επιλογές (αθρόες προσλήψεις ειδικών συμβούλων σε υπουργικά γραφεία, ανεξέλεγκτες χρηματοδοτήσεις κατασκευών από τον προϋπολογισμό της Βουλής, παροχή αυτοκινήτων στους Βουλευτές με συμβάσεις leasing, κ.α.)».

Επίσης, ζητούν να μην γίνουν νέες περικοπές στο ειδικό μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι ήδη έχουν υποστεί μείωση κατά 38,5% στις αποδοχές τους. Ακόμη ζητούν να καθιερωθεί το αδίκημα της περιύβρισης δικαστικής αρχής κατά την άσκηση  των καθηκόντων των δικαστικών λειτουργών. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή για τη διατύπωση αυτού του τελευταίου αιτήματος στάθηκε η υπόθεση των στημένων αγώνων και η κριτική που δέχθηκε ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση επειδή τάχθηκε υπέρ της μη προφυλάκισης του Μ. Ψωμιάδη.

Σε καταλήψεις οι δικαστικοί υπάλληλοι


Σε τρίωρες καθημερινές καταλήψεις των δικαστηρίων προχωρούν οι δικαστικοί υπάλληλοι με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας τους κ. Χρήστο Λυμπερόπουλο να τονίζει ότι ο κλάδος αντιμετωπίζει πλέον θέμα επιβίωσης. Οι δικαστικοί υπάλληλοι αντιδρούν στη μείωση των αποδοχών τους και στην αύξηση των κενών οργανικών θέσεων που θα επέλθει με την εφεδρεία. «Δεν θα παίρνουμε δικογραφίες στο σπίτι μας» τόνισε ο κ. Λυμπερόπουλος καλώντας τους δικαστές να πράξουν το ίδιο.

Αποχή από την άσκηση των καθηκόντων τους (από τις 14) μέχρι τις 19 Οκτωβρίου πραγματοποιούν και οι δικηγόροι διαμαρτυρόμενοι για την μεταφορά δικαστικής ύλη στους συμβολαιογράφους, όπως συναινετικά διαζύγια, έκδοση διαταγών πληρωμής κ.λπ. Δίνονται ωστόσο άδειες για αναστολές πλειστηριασμών, προσωρινές διαταγές και για υποθέσεις που υπόκεινται σε παραγραφή και κρατουμένων στα αυτόφωρα. Η Ολομέλεια των δικηγόρων θα συγκληθεί εκ νέου στις 22 Οκτωβρίου για την εκτίμηση της κατάστασης.

Κινητοποιήσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων


Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν όμως και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι , όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας τους, σε έκτακτη συνεδρίασή που πραγματοποίησε. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη και την Πέμπτη οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενώ την Παρασκευή θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία.
Διεκδικούν:

-Την άμεση πρόσληψη προσωπικού και την εξαίρεσή τους από τον γενικό περιορισμό των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα.

-Την διατήρηση του επιδόματος σωφρονιστικών υπαλλήλων που σχετίζεται με την μόνιμη επιφυλακή και την ετοιμότητα του προσωπικού.

Κατά την διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης δεν θα πραγματοποιηθούν επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων και συνηγόρων αλλά ούτε και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων. Αντίθετα, με προσωπικό ασφαλείας θα πραγματοποιηθούν αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: