Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Η απόλυτη ρήξη - Σαμαράς σε Παπανδρέου: " Τι θέλεις μαζί σου έναν.... συκοφάντη"

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Η απόλυτη ρήξη - Σαμαράς σε Παπανδρέου: " Τι θέλεις μαζί σου έναν.... συκοφάντη"
Σε πλήρη ρήξη οδηγήθηκαν σήμερα οι σχέσεις του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, έπειτα κι από την πρωινή τηλεφωνική τους επικοινωνία. «Θα πάω μόνος μου στις Βρυξέλλες», ήταν η απάντηση του προέδρου της ΝΔ στην πρόταση του πρωθυπουργού για κοινή εμφάνιση στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Κυριακή.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία, ανακοινώθηκε ότι ο κ. Σαμαράς υπεκφεύγει και δεν θέλει να συμπαραταχθεί στην εθνική γραμμή.

«Ο κ. Σαμαράς και η ΝΔ αποτελούν την μοναδική περίπτωση αντιπολίτευσης σε όλη την Ευρώπη που δεν αναλαμβάνει στοιχειωδώς τις ευθύνες της, για να βοηθήσει τη χώρα της», ανέφερε με έμφαση ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Μόσιαλος.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε κατά τη χθεσινή τους συνάντηση τον πρόεδρο της ΝΔ, εν όψει της Συνόδου Κορυφής, και του πρότεινε κοινή στάση και κοινή δράση, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο πρωθυπουργός πρότεινε στον κ. Σαμαρά να τον συνοδεύσει στις Βρυξέλλες και ο πρόεδρος της ΝΔ επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

Σήμερα απάντησε αρνητικά, αναφέρει η ενημέρωση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ο κ. Σαμαράς αποτελεί την μοναδική περίπτωση αντιπολίτευσης στην Ευρώπη που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της, καταλήγει η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε πως «ο κ. Μόσιαλος, προφανώς, μπέρδεψε το περιεχόμενο της χθεσινής συνάντησης με το περιεχόμενο του σημερινού τηλεφωνήματος. Γιατί χθες δεν υπήρξε καμία πρόταση για Βρυξέλλες».

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σαμαράς κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό και την πρόσκληση για κοινή μετάβαση στις Βρυξέλλες, αντέδρασε έντονα μεταφέροντας τα εξής:

« Όταν ένας Πρωθυπουργός και ένας αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πάνε στο εξωτερικό μαζί, κάτι ζητάνε από κοινού ή κάτι πάνε να διαπραγματευθούν μαζί. Άρα πρέπει να έχουν κοινή θέση από πριν… Τι ζητάς κύριε Παπανδρέου; Τι εθνική γραμμή έχεις; Μήπως μου παρουσίασες χθες, κατά τη συνάντησή μας, κάποια «εθνική γραμμή», που θέλεις να υπερασπιστούμε μαζί;  Είναι δυνατόν ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να δεσμεύσει όλη τη χώρα σε κάτι που δε ξέρει; Μήπως έχουμε συμφωνήσει σε κάτι; Εδώ ούτε με τους υπουργούς σου δεν έχεις κοινές θέσεις και διαφωνείτε μεταξύ σας για την οικονομική πολιτική σου. Εδώ δεν έχεις δώσει καν στην Αντιπολίτευση ούτε τις επιστολές που έστειλες στο ΔΝΤ, παρά το γεγονός ότι ζητήσαμε να τις δούμε. Είναι δυνατό να νομιμοποιήσω αυτά που δεν ξέρω; Και πως μπορώ να ξέρω τι έχεις συμφωνήσει στο παρασκήνιο; Και τι διαπραγματεύσεις έχει κάνει η κυβέρνηση; Αυτές που είπε χθες ο κ. Βενιζέλος ότι… ξεκινάνε μόλις σήμερα;»

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την ίδια τηλεφωνική επικοινωνία πρόσθεσε επιπλέον στο ίδιο έντονο ύφος: «Θα πάω στις Βρυξέλλες, έτσι κι αλλιώς. Είναι εθνικό μου καθήκον. Όπως κάνω επί 1,5 χρόνο. Κι η κυβέρνησή σου χαιρόταν και πανηγύριζε όποτε διαφωνούσαν κάποιοι μαζί μου. Και χθες ακόμη, αυτά είπες στο Κοινοβούλιο, όταν με καθύβριζες...Ακόμα και την ώρα που μιλούσαμε οι δυο μας, χθες το βράδυ, ο κ. Βενιζέλος με έβριζε στη Βουλή! Θα πάω, λοιπόν, στις Βρυξέλλες. Αλλά όχι μαζί σου.  Δεν βοηθιέται έτσι η χώρα… Η Δημοκρατία πρέπει να έχει εναλλακτικές λύσεις. Δεν μπορεί ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να «κάψει» την προοπτική της χώρας για μια άλλη λύση. Αν ίσχυε αυτό που είπες χθες, ότι «γυρίζει, τάχα, ο Σαμαράς και σε συκοφαντεί», τότε τι θέλεις μαζί σου έναν …«συκοφάντη»; Και κάτι ακόμα: Το “Γουδή” να ρωτήσεις να μάθεις ποιος το είπε. Πάντως, όχι ο Αντώνης Σαμαράς…»
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: