Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Δεν πληρώνεις το χαράτσι στη ΔΕΗ; Διακοπή ρεύματος σε 40 μέρες

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Δεν πληρώνεις το χαράτσι στη ΔΕΗ; Διακοπή ρεύματος σε 40 μέρες
Στο τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης θα αρχίσουν να καταφθάνουν στους καταναλωτές οι πρώτοι 190.000 «φουσκωμένοι» με το ειδικό τέλος λογαριασμοί της ΔΕΗ, η μη πληρωμή των οποίων θα συνεπάγεται διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Τα σχετικά έντυπα είναι έτοιμα και η ΔΕΗ αναμένει τη δημοσίευση της σχετικής υπουργικής απόφασης για να αρχίσει την αποστολή τους. Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η αποστολή στο σύνολο και των 5,5 εκατ. υπόχρεων, οι οποίοι θα έχουν περιθώριο 40 ημερών να πληρώσουν το τέλος και την οφειλή στη ΔΕΗ. Αν δεν ζητηθεί η επαναχορήγηση του ρεύματος εντός 20 ημερών από τη διακοπή η ΔΕΗ θα αποστέλλει τις οφειλές στην Εφορία, που θα αναλαμβάνει την είσπραξή τους.

Οσοι δικαιούχοι του μειωμένου τέλους (0,5 ευρώ/τ.μ.) αμέλησαν να αποστείλουν το σχετικό SMS στο 54160, έχουν δικαίωμα να το κάνουν μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου. Η ΓΓΠΣ, αφού απαντήσει στα SMS, θα παραδώσει ηλεκτρονικό αρχείο στη ΔΕΗ για εκείνους που απαλλάσσονται ή δικαιούνται το μειωμένο τέλος. Οπως αναμένεται να αναφέρεται στην υπουργική απόφαση που πρόκειται να εκδοθεί εντός των ημερών, εφόσον δεν χορηγηθεί απαλλαγή ή μείωση του συντελεστή του ειδικού τέλους, αλλά συντρέχουν οι προϋποθέσεις, οι φορολογούμενοι εφόσον είναι πολύτεκνοι, ανάπηροι, μακροχρόνια άνεργοι θα πρέπει να προσκομίσουν στην Εφορία φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της φορολογικής δήλωσης του 2010 και του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων του 2008 ή συμβόλαιο για την απόκτηση ακινήτου μετά την 1/1/2008. Επίσης, αν η ΔΕΗ χρεώσει σε πελάτη της την πληρωμή τέλους χωρίς όμως αυτός να είναι ο υπόχρεος, θα πρέπει εκείνος να προσέλθει στην Εφορία για να υποδείξει τον ιδιοκτήτη ή τον ενοικιαστή του ακινήτου.

Επίσης, σε όσα ακίνητα στη βάση πληροφοριών της ΔΕΗ δεν αναγράφεται ημερομηνία κατασκευής, ορίζεται το 1 ως συντελεστής παλαιότητας. Τέλος, αν τα τετραγωνικά μέτρα που λαμβάνονται υπόψη για το τέλος είναι δυσανάλογα (τουλάχιστον υπερδιπλάσια) των τετραγωνικών βάσει των οποίων υπολογίζονται τα δημοτικά τέλη, για τον υπολογισμό θα λαμβάνονται υπόψη τα τελευταία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: