Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Συνελήφθη ο Μουαμάρ Καντάφι, τραυματισμένος στα πόδια

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Συνελήφθη ο Μουαμάρ Καντάφι, τραυματισμένος στα πόδια
Τη σύλληψη του Μουαμάρ Καντάφι ανακοίνωσε ο αξιωματούχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης Αμπντέλ Ματζίντ το μεσημέρι της Πέμπτης.
Ο ίδιος δήλωσε ότι ο Λίβυος συνταγματάρχης είναι τραυματισμένος και στα δύο πόδια.
Η είδηση ακολουθεί την πτώση της Σύρτης, γενέτειρας του Μουαμάρ Καντάφι και τελευταίου μεγάλου θύλακα αντίστασης.
Τρεις μήνες μετά την κατάληψη της Τρίπολης και την εκδίωξη του Μουαμάρ Καντάφι στρατεύματα της μεταβατικής ηγεσίας της Λιβύης ανακοινώνουν ότι έλαβαν τον πλήρη έλεγχο της Σύρτης, γενέτειρας του  συνταγματάρχη.
Άνδρες του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου ύψωσαν την νέα εθνική σημαία σε οχυρό των κανταφικών δυνάμεων που καταλήφθηκε στο κέντρο της Σύρτης και καταδιώκουν από κτίριο σε κτίριο μαχητές που επιχειρούν να διαφύγουν.

Η κατάληψη της Σύρτης -εφόσον επιβεβαιωθεί, δεδομένου ότι στην παρούσα φάση η κατάσταση παραμένει συγκεχυμένη- είναι η καθοριστική στιγμή του πολέμου στη Λιβύη. Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο έχει δηλώσει ότι μετά την πτώση της γενέτειρας του Καντάφι θα ανακηρυχθεί η «απελευθέρωση» της Λιβύης και νέα κυβέρνηση θα συγκροτηθεί εντός ενός μήνα.

«Η Σύρτη απελευθερώθηκε. Δεν υπάρχουν πια δυνάμεις του Καντάφι. Τώρα καταδιώκουμε τους μαχητές του που επιχειρούν να διαφύγουν» δήλωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο στρατηγός Γιουνούς αλ Αμπντάλι, επικεφαλής των επιχειρήσεων στο ανατολικό μισό της πόλης.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: