Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Τα διεθνή μέσα κάνουν αναφορά στην πρωτοφανή απεργία της Ελλάδας

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Τα διεθνή μέσα κάνουν αναφορά στην πρωτοφανή απεργία της Ελλάδας
Εκτενή αναφορά από τα διεθνή Μ.Μ.Ε. γίνεται για τη μεγαλειώδη συγκέντρωση των Ελλήνων πολιτών στην πλατεία Συντάγματος.

Το βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο BBC με τίτλο: «Ξεκίνησε η γενική απεργία κατά των περικοπών» γράφει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η γενική απεργία στην Ελλάδα, στην οποία συμμετέχει σύσσωμος ο δημόσιος τομέας κατά των μέτρων λιτότητας.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής, Chris Morris, η 48ωρη απεργία πραγματοποιείται την ώρα που στη Βουλή τίθεται προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο. Μάλιστα, αναφέρει ότι στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν χιλιάδες πολίτες, ενώ δεν πέρασαν απαρατήρητες οι συγκρούσεις διαδηλωτών με τα ΜΑΤ και τα επεισόδια.



Τέλος, σχολιάζει ότι ο ρυθμός των διαδηλώσεων στην Ελλάδα έχει αυξηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ως «μητέρα όλων των μαχών» χαρακτηρίζει το Skynews τη σημερινή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Περίπου 50.000 διαδηλωτές δίνουν το «παρών» στη σημερινή συγκέντρωση αναφέρει. Επίσης, δίνει μία συνολική εικόνα από τις απεργιακές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, όπως τις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο Κρήτης.



«Οι Έλληνες διαδηλωτές στοχεύουν στην παράλυση του κράτους μέσω διαδηλώσεων» σημειώνει το άρθρο του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN. Ανταποκρίτρια αναφέρει ότι χιλιάδες διαδηλωτές, περίπου 70.000, κατέβησαν στους δρόμους της πρωτεύουσας, με τη δύναμη της αστυνομίας να εκτιμάται στους 3.000 άνδρες.



Στο ίδιο μοτίβο και η γαλλική εφημερίδα «France 24». Χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν στο πλαίσιο της γενικής απεργίας, αναφέρει η εφημερίδα, ενώ παράλληλα τονίζει ότι περισσότεροι από 120.000 πολίτες λαμβάνουν μέρος στις διαδηλώσεις που έχουν παραλύσει την Ελλάδα. Επίσης, η γαλλική «Le Figaro» αναφέρει ότι η Αθήνα είναι μία πόλη υπό πολιορκία και πως εκατομμύρια εργαζόμενοι απεργούν για 48 ώρες, στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση.



Το ειδησεογραφικό site Russiatoday.com αναφέρει στο πρωτοσέλιδό του «Διαδηλωτές και Αστυνομία συγκρούονται στη μεγαλύτερη απεργία της Ελλάδας» και ανεβάζει συνέχεια βίντεο και φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις από τα δικά του συνεργεία που βρίσκονται στη χώρα μας.



Επίσης αναφέρει πως περίπου 125.000 άνθρωποι συμμετέχουν στη «Μητέρα όλων των απεργιών», τη μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων δύο ετών.

«Δεκάδες χιλιάδες απεργοί πραγματοποίησαν πορεία στο Κοινοβούλιο την Τετάρτη, για να διαμαρτυρηθούν εναντίον των νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, που αναμένεται να εγκριθούν από τους βουλευτές εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.» επισημαίνουν οι «Financial Times».
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: