Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ραντεβού Παπούλια - Παπανδρέου και άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Ραντεβού Παπούλια - Παπανδρέου και άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο
Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα γίνει ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στις 12:30 σήμερα το μεσημέρι. Παράλληλα, στις 16:30 θα πραγματοποιηθεί άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο, στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συζητηθούν οι τρέχουσες εξελίξεις.

Την Πέμπτη ψηφίζεται στη Βουλή -εν μέσω απεργιακού κλοιού- το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων (εργασιακή εφεδρεία, νέο μισθολόγιο και νέες φορολογικές κλίμακες).

Χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός είχε κατ’ ιδίαν σύσκεψη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επί τάπητος τέθηκαν οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης εν όψει του Eurogroup της Παρασκευής, της Συνόδου Κορυφής στις 23 Οκτωβρίου και της G20 στις 3 και 4 Νοεμβρίου, καθώς σε αυτό το διάστημα αναμένεται να κατατεθεί η πρόταση -έστω και σε γενικές γραμμές- που προωθεί η Γερμανία για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη, στην οποία θα περιλαμβάνεται και η πτυχή για το ελληνικό ζήτημα.

Σε αντίθεση με το γερμανικό σχέδιο που προβλέπει «κούρεμα» έως 50% για τα ελληνικά ομόλογα, η  ελληνική πλευρά υποστηρίζει μια ρεαλιστική λύση, δηλαδή κοντά στο 21%, που προέβλεπε η απόφαση της 21ης Ιουλίου.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: