Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Spiegel: Η Γερμανία προετοιμάζεται για χρεοκοπία της Ελλάδος

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Spiegel: Η Γερμανία προετοιμάζεται για χρεοκοπία της Ελλάδος 
 
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας». Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό «Spiegel», που κυκλοφορεί την Κυριακή, αναφέροντας ότι στελέχη του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο «επεξεργάζονται ήδη δύο σενάρια, αυτό που η Ελλάδα παραμένει στην ευρωζώνη, αλλά και εκείνο, που επιστρέφει στη δραχμή».

Ουδείς εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών σχολίασε μέχρις ώρας αυτό το δημοσίευμα, σε αντίθεση με την κατηγορηματική διάψευση χθεσινού του Bloomberg που ανέφερε ότι η Γερμανία προετοιμάζεται να στηρίξει τις γερμανικές  τράπεζες σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας και άρα μη εκπλήρωσης των δανειακών υποχρεώσεών της προς αυτές.

Σύμφωνα πάντοτε με το ίδιο Spiegel, εξετάζονται στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διάφορα άλλα σενάρια, στα οποία πάντως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας διατηρεί ρόλο πρωταγωνιστικό, με παροχή δανείων προς την Ισπανία και την Ιταλία, ενόψει της απροθυμίας δανεισμού που αναμένεται να υπάρξει στην περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει, υπόθεση που συνδυάζεται από το Spiegel με την αναγκαιότητα  πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες να χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια.

Σε μια πρώτη αντίδρασή της πάντως, ελληνική κυβερνητική πηγή υπενθύμισε την χθεσινή διάψευση των Γερμανών, τόνισε ότι αντίστοιχα δημοσιεύματα έχουν υπάρξει και στο παρελθόν χωρίς να επιβεβαιωθούν ενώ επισήμανε ότι το πρόβλημα είναι προφανέστατα ευρωπαϊκό και όχι απλά ελληνικό, όπως πολλοί ήθελαν να παρουσιάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: