Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Samaras_DETH_TyposΤην πεποίθηση ότι η ελληνική οικονομία, στο τέλος του χρόνου κλείνοντας 3 χρόνια διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, θα έχει γνωρίσει το πιο μεγάλο πλήγμα από το Β' Παγκόσμιο πόλεμο, εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, που ξεκίνησε πριν από λίγο. Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι θα υπάρξει μια άνευ προηγούμενου οικονομική καθίζηση, την οποία ούτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου έχουν αντιληφθεί, κατηγορώντας τους ότι «κανένας τους δεν έχει βγει στην αγορά να δει τις πιο εύρωστες εταιρείες που κινδυνεύουν να κλείσουν. Να δουν οικογενειάρχες που δεν μπορούν να ζήσουν τα παιδιά τους». Και τόνισε ότι στην κυβέρνηση εχουν γίνει φυγολάτρες.

Έλλειμμα

Επισήμανε ότι δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν πάει άλλο, καθώς η κυβέρνηση είναι αιχμάλωτη σε ένα λάθος, ανίκανη να πιάσει τους στόχους. Και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει «σκοτώσει» την οικοδομή, παγώνοντας την αγορά και ενώ υποτίθεται ότι όλη αυτή η θυσία γίνεται για να μειωθεί το έλλειμμα. Η πρόβλεψη ήταν ότι το πρώτο 8μηνο θα μειωνόταν 4%, αλλά αυξήθηκε στο 22%.
Και αναρωτήθηκε: Ποιος μπορεί να εμπιστευτεί αυτή την κυβέρνηση; Που πήγε ο πάτος που -όπως είπε- ο κ. Βενιζέλος, έβαλε στο βαρέλι; Μας έχει φύγει ο πάτος, δήλωσε.

Ειδικό τέλος για ακίνητα

Ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στο τέλος στα ακίνητα, αναρωτήθηκε αν είχε δηλώσει συναίνεση θα είχαν αποφύγει το χαράτσι στα ακίνητα; Οπως τόνισε δεν πρόκειται να πιάσουν τον στόχο γιατί ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει.
Ανέφερε δε ότι το χαράτσι αυτό είναι αντικίνητρο για την τακτοποίηση των αυθαίρετων, όπως έγινε και με την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων. «Πρέπει να επιβάλουμε θυσίες αλλά με αποτέλεσμα. Θυσίες χωρίς αποτέλεσμα δεν έχουν νόημα», είπε.

Συναίνεση- εκλογές

Σχετικά με την πολιτική συναίνεση εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «η ΝΔ δέχτηκε να συμπορευτεί, και όταν ήρθε η ώρα να καταργηθούν τα προνόμια τύπου Φωτόπουλου το ΠΑΣΟΚ δεν το έκανε γιατί δεν μπορεί. Εμείς ψηφίσαμε στη Βουλή τον εφαρμοστικό νόμο για τη μείωση του κράτους, και το ΠΑΣΟΚ διατυμπανίζει ότι η ΝΔ δεν βοηθάει και την ίδια ώρα αυτοί διορίζουν 25.000 από την πίσω πόρτα».
«Έρχεται ο κ. Παπανδρέου και λέει να κάνουμε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Σκεφτείτε να το είχε κάνει αυτό ο κ. Καραμανλής προς τον κ. Παπανδρέου. Κι εγώ του είπα ναι και πριν περάσουν λίγες ώρες το πήραν πίσω. Έτσι όπως είναι τα πράγματα εγώ πλάτη δεν βάζω. Αυτή τη στιγμή η μονή καθαρή λύση είναι οι εκλογές».
«Μην έχετε τη λάθος εντύπωση, κάποια Κυριακή θα έχουμε εκλογές, και τη Δευτέρα δεν θα έχει αλλάξει τίποτα, αλλά η Ευρώπη αξίζει να δώσει μία ευκαιρία σε μία παράταξη με κατ' εξοχή φιλελεύθερη και ευρωπαϊκή πολιτική» επισήμανε και κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Δόση δεν θα χάσω, αλλά θα τους πείσω».

6η δόση

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας για την 6η δόση, υπογράμμισε ότι πριν από κάθε δόση υπάρχει κρίση και μετά την κρίση υπάρχει ένα καινούργιο μέτρο. Και αυτό οδηγεί σε μια τραγωδία», προσθέτοντας ότι θα αποδεκατιστεί η μεσαία τάξη στην Ελλάδα. Ανέφερε επίσης ότι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και η τακτοποίηση αυθαιρέτων είναι προτάσεις της ΝΔ και αυτό η τρόικα το γνωρίζει, ενώ όπως υπογράμμισε το διακύβευμα δεν είναι μόνο η Ελλάδα, το διακύβευμα είναι η σταθερότητα του ευρώ.

Μνημόνιο

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι ως κυβέρνηση θα προχωρήσει σε Εξεταστική Επιτροπή για το μνημόνιο, γιατί όπως τόνισε ο λαός πρέπει να μάθει γιατί μας πέταξαν έξω από τις αγορές και δεν μπορούμε να δανειστούμε. Και τι συνέβη το τελευταίο τρίμηνο. Ο λαός θα μάθει όλη την αλήθεια.

'Εξοδος από ευρώ

Τόνισε ακόμη ότι «επαναδιαπραγμάτευση σημαίνει προσπάθεια για επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας», ωστόσο όπως διευκρίνισε δεν ξεκινάς μια διαπραγμάτευση με την προϋπόθεση ότι θα αποτύχεις. Καλύτερα τότε να μην πας καθόλου».  Και πρόσθεσε «όλοι λένε ότι το plan Α πάει πολύ άσχημα, εμείς όμως έχουμε και σχέδιο Β, το οποίο έχουμε καταθέει και μάλιστα κοστολογημένο», υπογραμμίζοντας ότι το κόστος εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος διάσωσης.

Κλειστά επαγγέλματα- ταξί

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε τη διαφωνία του για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται από την κυβέρνηση το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ενώ επισήμανε ότι το νομοσχέδιο για τα ταξί «έχει συνταχθεί στο γόνατο» και δείχνει πόσο πρόχειρο είναι, αφού αναγκάστηκε η κυβέρνηση να αποσύρει τη διάταξη για τις εταιρείες. Υπογράμμισε ότι για να προχωρήσει στην απελευθέρωση των ταξί, θα πρέπει να γίνουν μέλετες για τις επιπτώσεις, για το κυκλοφοριακό, για το αν δημιουργούνται καρτέλ. «Το καρτέλ θα το πολεμάω όπου το βρίσκω», δήλωσε και κατηγόρησε τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση ότι «τα διέλυσε όλα», ενώ είχαν συμφωνήσει ΠΑΣΟΚ- τρόικα και Ν.Δ. με τη ρύθμιση του προκατόχου του Δ. Ρέππα. Για τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας ιδιοκτητών ταξί Θύμιο Λυμπερόπουλο είπε ότι είναι «απολύτως καταδικαστέες» οι προκλητικές και απειλητικές δηλώσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: