Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΟΥ

                                            ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ «ΜΑΓΙΣΣΩΝ»
Πάρος, 20/09/2011
Τις τελευταίες ημέρες η Παριανή Κοινωνία βομβαρδίζεται από μια καλά ενορχηστρωμένη ρατσιστική επίθεση, ενάντια στους «λαθρομετανάστες».
Πρωτοπόροι σ’ αυτήν την καμπάνια, βρίσκονται βέβαια οι γνωστοί εκπρόσωποι της τοπικής,  έντυπης και ηλεκτρονικής, φαιοκίτρινης «δημοσιογραφίας».
Η επίθεση αφορά κυρίως τους σκουρόχρωμους οικονομικούς μετανάστες, καθώς αυτοί αποτελούν και τον εύκολο στόχο για τους παλικαράδες μας.
Κυκλοφόρησε, διακινήθηκε και προωθήθηκε ένα κατάπτυστο  ΑΝΩΝΥΜΟ ΚΕΙΜΕΝΟ στο οποίο, χωρίς στοιχεία και με γενικολογίες, ενοχοποιείται και χαρακτηρίζεται μια ολόκληρη Κοινωνική Ομάδα, «μας βιάζουν, μας κλέβουν, είναι φορείς μεταδοτικών ασθενειών….», και μαζεύτηκαν κάποιες υπογραφές από κάτω.  Απευθύνονται στα χαμηλότερα ανθρώπινα ένστικτα του κόσμου, για να προωθήσουν την ρατσιστική τους υστερία, απέναντι σε ανθρώπους που το έγκλημα τους είναι, η προσπάθεια για την αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης έξω από τις πατρίδες τους, που συνήθως εμείς οι Δυτικοί «Πολιτισμένοι» Λαοί καταστρέφουμε.
Η ίδια τακτική ακολουθείται και στο θέμα της αίτησης μελών της Μουσουλμανικής Κοινότητας για την παραχώρηση του γηπέδου της Παροικιάς, για λατρευτικούς-θρησκευτικούς λόγους. Σε ένα  τρελό παραλήρημα δήθεν «εθνικοπατριω-τικής», δήθεν «θρησκευτικής», δήθεν «ελληνορθόδοξης», υστερίας και φανατισμού, καλούν τόσο το Τοπικό Συμβούλιο όσο και τον Δήμο ολόκληρο, να μην συναινέσουν στο δίκαιο αυτό αίτημα, και να αρνηθούν την Παραχώρηση.
Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου καλεί τα εκλεγμένα όργανα του Δήμου, να καταδικάσουν τις ενέργειες αυτές και  να μην ενδώσουν στις αντιδημοκρατικές πιέσεις και εκβιασμούς, να αρνηθούν τη συμμετοχή τους  στο κυνήγι των «μαγισσών» και να συναινέσουν και να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας στην άσκηση του αναφαίρετου θρησκευτικού και λατρευτικού τους  δικαιώματος.
Βασικό στοιχείο κάθε Δημοκρατικής Κοινωνίας είναι η Ανοχή και η Υπεράσπιση της Διαφορετικότητας σε  θρησκευτικά,  κοινωνικά κλπ. θέματα. Η υποστήριξη  τέτοιων  φανατικών, μισαλλόδοξων  και  ρατσιστικών απόψεων  και πραχτικών το μόνο που καταφέρνει είναι να μας εκθέτει τόσο σαν άτομα όσο και σαν κοινωνία.        

Δεν υπάρχουν σχόλια: