Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Φουντώνει η ανυπακοή στα χαράτσια

Στα κινήματα των πολιτών «Δεν Πληρώνω» φαίνεται πως διοχεύεται το τελευταίο διάστημα η δυναμική των πλατειών. Οι συλλογικότητες που υποστηρίζουν την άρνηση πληρωμών, με κορωνίδα τη μη επιβολή των τελευταίων φορολογικών χαρατσιών, δίνουν καθημερινή παρουσία στο Σύνταγμα και οργανώνονται με πανελλήνιες κινητοποιήσεις και δράσεις.
Οι κινήσεις των πολιτών που λένε «όχι» στην πληρωμή αποκτούν συνεχώς νέα μέλη. Μαζί με άλλες συλλογικότητες, δημιουργούν ένα δίκτυο εναντίωσης στα χαράτσια, το οποίο σύμφωνα με τους ίδιους δύσκολα θα αναχαιτιστεί.
Δεν είναι τυχαίο ότι για σήμερα η λαϊκή συνέλευση της Πλατείας Συντάγματος καλεί σε «Πανελλαδική μέρα ανυπακοής και αλληλεγγύης», για την οποία, μέχρι τελευταία στιγμή γίνονταν προσπάθειες να πραγματοποιηθούν ομιλίες φοροτεχνικών και νομικών, για το πώς μπορούν να αντιδράσουν οι πολίτες στις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις.
«Δεκάδες χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα έρχονται καθημερινά στα email των Επιτροπών Αγώνα Δεν Πληρώνω. Χιλιάδες εργαζόμενοι συμπολίτες μας συμπληρώνουν ένα "Συμμετέχω" και δηλώνουν την υποστήριξη και τη συστράτευσή τους στο κίνημα "Δεν - Δεν Πληρώνω Την Κρίση τους". Στην ηλεκτρονική διεύθυνση της δημοσκόπησης ξεπεράσαμε σε δύο εικοσιτετράωρα τις 1.000 υπογραφές», λένε τα μέλη του κινήματος.
Το ελπιδοφόρο για τη συνέχεια του συγκεκριμένου μετώπου, είναι ότι για πρώτη φορά συγκροτείται ένα τόσο ισχυρό δίκτυο άρνησης και αμφισβήτησης απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές, το οποίο είναι πολιτικά και ιδεολογικά πολυσυλλεκτικό: Συγκροτεί στον ίδιο στόχο, τα μπλογκ του «Δεν Πληρώνω», το ΠΑΜΕ, τις λαϊκές συνελεύσεις των γειτονιών κι όλες τις εκφάνσεις των αγανακτισμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: