Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

«Καλή χρονιά» χωρίς δασκάλους και βιβλία

Τις μεγάλες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό και σε βιβλία, στην πρεμιέρα της σχολικής χρονιάς, παραδέχθηκε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, που το πρωί παραβρέθηκε στον αγιασμό στο Α' δημοτικό σχολείο Αγίας Παρασκευής. Την ίδια ώρα οι δάσκαλοι καταγγέλουν την έλλειψη διδακτικού προσωπικού και βιβλίων, προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις και προειδοποιούν ακόμα και για κλείσιμο των σχολείων ελλείψει πόρων.



 

Με το πέρας του αγιασμού στο σχολείο της Αγ. Παρασκεύης, η υπουργός, η οποία έγινε δέκτης διαμαρτυριών, δήλωσε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει να αντιμετωπίσει τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ αναφερόμενη στην έλλειψη βιβλίων είπε ότι με το ψηφιακό σχολείο και τη συνεργασία εκπαιδευτικών, γονέων και φορέων θα αντιμετωπίσουμε την προσωρινή έλλειψη βιβλίων. Η υπουργός δέχθηκε και τη διαμαρτυρία γονέων
Σύμφωνα, πάντως, με τα όσα υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), Κομνηνός Μαντάς, σε συνέντευξη τύπου, υπάρχουν 4.700 κενές οργανικές θέσεις ενώ 24 από τους 68 συλλόγους δασκάλων δεν έχουν παραλάβει ούτε ένα βιβλίο και κανείς δεν έχει δει το DVD. Προέβλεψε, επίσης, ότι έως τον Νοέμβριο τα σχολεία θα έχουν κλείσει, λόγω έλλειψης πόρων.
"Οι διευθυντές δεν έχουν ούτε ένα ευρώ στα ταμεία τους. Τα σχολεία χρωστάνε στους πάντες τα πάντα", είπε. Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΟΕ "τα σχολεία ξεκίνησαν με τις χειρότερες συνθήκες στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας", και "σε πολλές περιοχές δεν έχει φτάσει κανένα βιβλίο, άλλες έχουν παραλάβει πολύ λίγους τίτλους. Ακόμη και το περίφημο DVD δεν το έχει δει κανένας εκπαιδευτικός".
Τα σχολεία που δεν έχουν παραλάβει βιβλία στην Αττική, σύμφωνα με τον κατάλογο που δημοσιοποιήσε η ΔΟΕ είναι τα σχολεία: Πειραιά, Ανατολικής Αττικής, Άνω Λιοσίων, Πατησίων, Ελευσίνας, Κερατσινίου - Περάματος, Κορυδαλλού, Μακρυγιάννη και Περικλή και στην υπόλοιπη Ελλάδα οι σύλλογοι Αγρινίου, Αλμωπίας, Β. Χαλκιδικής, Ελασσόνας, Θεσσαλονίκης Β', Θεσσαλονίκης Γ', Θεσσαλονίκης Ε', Θεσσαλονίκης ΣΤ', Θεσσαλονίκης Υπαίθρου, Ικαρίας, Κ. Χαλκιδικής, Λακωνικής, Λοκρίδας, Ορεστιάδας και Φθιώτιδας.
Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, τα περισσότερα κενά στα δημοτικά σχολεία καταγράφονται στον Πειραιά (372), τη Δυτική Θεσσαλονίκη (321), την Ανατολική Θεσσαλονίκη (242), τα Χανιά (229) και την Α' Αθήνας (214).
"Αυτό που συμβαίνει είναι το λιγότερο απαράδεκτο", είπε ο κ. Μαντάς και τόνισε ότι ο κλάδος που εκπροσωπεί δεν δέχεται τη συγγνώμη της υπουργού.
Σημειώνεται ότι οι δάσκαλοι έχουν προαναγγείλει 24ωρη απεργία για τις 22 Σεπτεμβρίου, η οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, θα είναι "μόνο το πρώτο βήμα, ένα πρώτο μήνυμα στην κυβέρνηση". Επίσης ζήτησε από τις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων να στείλουν τις εισηγήσεις τους έως τις 29 Σεπτεμβρίου για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: