Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Παπανδρέου: "Δεν είμαι εδώ για την θέση ή για την εκλογή μου"

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Παπανδρέου: "Δεν είμαι εδώ για την θέση ή για την εκλογή μου" 
 
Θυσίες τώρα, για να περάσουμε καλύτερα μετά, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου κατά την ομιλία του στην ΔΕΘ, καθώς όπως τόνισε «η έξοδος από την κρίση δεν θα γίνει χωρίς κόπο».

Αναγνώρισε ότι ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται σκληρά: «Εργαζόμενοι, επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, άνθρωποι που δουλεύουν σκληρά, πληρώνουν τους φόρους τους, σέβονται τους κανόνες του κράτους δικαίου, σήμερα δοκιμάζονται σκληρά», είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε «Ο αγώνας δεν τελείωσε, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, αλλά είμαστε στον σωστό δρόμο».

«Πήραμε την απόφαση να δώσουμε μάχη για να αποφύγουμε μία καταστροφή για τη χώρα και τον πολίτη, τη χρεοκοπίας και να μείνουμε στο ευρώ», είπε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει όλες εκείνες τις μεγάλες τομές που θα επιτρέψουν στη χώρα μας να αξιοποιήσει τις μεγάλες δυνατότητές της.
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, λέγοντας ότι «αυτή την προσπάθεια δεν έχουμε το δικαίωμα να την αφήσουμε στη μέση, γιατί αν μείνει στη μέση, θα έχουν πάει χαμένες οι θυσίες» και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εταίρους της και θα πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, κάνοντας όλα όσα πρέπει προς το σκοπό αυτό.  

Τέλος, έκανε αναδρομή σε όλα αυτά που εφάρμοσε η κυβέρνηση τα δύο τελευταία χρόνια, μίλησε για τα νέα μέτρα και τις μεγάλες αλλαγές που θα φέρουν (όπως στους τομείς της φοροδιαφυγής,  του τουρισμού κ.α.), ενώ ανακοίνωσε ότι θα γίνουν έρευνες στο Ιόνιο και την Κρήτη για πετρέλαιο και φυσικό αέριο και δημοψήφισμα για τα μεγάλα θέματα.

«Η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε νόμο για τις εκλογικές δαπάνες, θα ανοίξει το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος, θα προωθήσει νέο πλαίσιο για τα δημοψηφίσματα και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα φέρει στη Βουλή νέο εκλογικό νόμο», ζητώντας από τους νέους να μην εγκαταλείψουν την χώρα, αλλά να παραμείνουν στην Ελλάδα.

«Δεν είμαι εδώ για την θέση ή για την εκλογή μου... Σας καλώ όλους να παλέψουμε μαζί», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: