Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Στατιστικές αλχημείες για δημιουργία εντυπώσεων!!!
            Την ώρα που η κυβέρνηση με την πολιτική της οδηγεί πλατιά στρώματα των εργαζομένων στην εξαθλίωση και εκατοντάδες χιλιάδες μικροί και αυτοαπασχολούμενοι έμποροι, επαγγελματίες και βιοτέχνες βρίσκονται αντιμέτωποι με το οριστικό λουκέτο , την ίδια στιγμή επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και να αποπροσανατολίσει από την πραγματικότητα.
            Ανακοίνωσαν ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011 οι επιχειρήσεις που άνοιξαν, ήταν περισσότερες από εκείνες που έκλεισαν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το υπουργείο Ανάπτυξης,στο διάστημα Γενάρη – Ιούνη, στα μητρώα των επιμελητηρίων όλης της χώρας εγγράφηκαν 28.063 επιχειρήσεις, ενώ διαγράφηκαν μόνο 25.391. Εβαλαν, λοιπόν, κάτω τα κομπιουτεράκια τους και διαπίστωσαν ότι οι επιχειρήσεις που άνοιξαν ήταν κατά 3.212 περισσότερες από όσες έκλεισαν.
            Η κυβερνητική αλχημεία βρίσκεται στο γεγονός ότι – για ευνόητους λόγους που εξυπηρετούν την προπαγάνδα της – αποσιωπά το γεγονός πως ενώ η εγγραφή στα κατά τόπους επιμελητήρια είναι υποχρεωτική προκειμένου να πάρει άδεια λειτουργίας μια επιχείρηση, η διαγραφή της από τους καταλόγους είναι προαιρετική όταν διακόπτει τη λειτουργία της. Επομένως, ο αριθμός των επιχειρήσεων που εμφανίζονται να έχουν κλείσει δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και είναι πολύ μεγαλύτερος.
            Οσο και να προσπαθούν η πραγματικότητα δυστυχώς δεν αλλάζει. Αδιάψευστος μάρτυρας, άλλωστε,η εικόνα με τα χιλιάδες « ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ» σε όλη την Ελλάδα. Και το πιο ωραίο είναι τούτο. Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ( ΕΣΕΕ ) – αυτοί ντε που σκοτώνονται για τα συμφέροντα τα δικά μας - σκέφτεται να κάνει αισθητική παρέμβαση για να αλλάξει την ψυχολογία του καταναλωτικού κοινού. Αντί για τα « ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ» ή τα « ΕΚΛΕΙΣΕ», να βγάλει μια πιο όμορφη αισθητικά αφίσα για να μην βλέπει το κοινό αυτή την « χάλια κατάσταση». Κύριοι το πρόβλημα λύθηκε. Εσείς δεν το καταλάβατε...
            Τόσο τους πρώτους όσο και τους δεύτερους, τους παραδίδουμε στην κρίση σας. Τα συμπεράσματα δικά σας...

                                                                                    ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΡΟΥ
                                                                                            ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011    
                     

Δεν υπάρχουν σχόλια: