Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

«ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ»
Επιστρατεύουν ιδιωτικούς αστυνομικούς και επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν για τις αιτίες της κρίσης.
            Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη με θέμα την πάταξη του παραεμπορίου ο υπουργός Μ. Χρυσοχοίδης δήλωσε ότι διερευνάται με ποιό τρόπο θα μπορούσε να δοθεί η δυνατότητα στα Επιμελητήρια να συμμετέχουν σε ελέγχους για το παρεμπόριο.
            Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων πρότειναν οι ιδιωτικοί αστυνομικοί να διενεργούν ελέγχους συνδράμοντας το έργο της αστυνομίας και της δημοτικής αστυνομίας, να είναι εξοπλισμένοι με σπρέϊ καταστροφής προϊόντων και όπου διαπιστώνουν παραβάσεις να ψεκάζουν τα «μαϊμού» προϊόντα, καταστρέφοντάς τα.
            Τα Επιμελετήρια, δηλαδή, να πληρώνουν ντετέκτιβ, ιδιωτικούς αστυνομικούς και ότι άλλο προκύψει, με τις υποχρεωτικές συνδρομές που πληρώνουν με αιματηρές προσπάθειες οι ΕΒΕ.
            Κανείς δεν αρνείται ότι οι πλανόδιοι είναι ένα πρόβλημα. Οπως κανείς επίσης δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι πηγή του παρεμπορίου και της κακοδαιμονίας του εμπορίου είναι οι πεινασμένοι αλλοδαποί που κυνηγιούνται για ένα κομμάτι ψωμί. Αυτό θέλουν να μας παρουσιάσουν σαν αιτία.
            Πηγή του είναι τεράστιες εισαγωγικές εταιρείες ( συνδεδεμένες και αλληλοσυμπληρούμενες με τη νόμιμη δραστηριότητα ) που εισάγουν τα εμπορεύματα αυτά. Ολοι όμως αρνούνται να τις ελέγξουν και να σταματήσουν το κακό στην πηγή του. Άλλωστε, η διακίνησή τους γίνεται ελεύθερα λόγω της ελευθερίας διακίνησης των αγαθών της Ευρωπαικής Ενωσης που καθιερώθηκε με τη συμφωνία του Μάαστριχτ, που ψήφισαν όλα τα κόμματα που συμφωνούν με την ΕΕ.
            Εμπορεύματα από τις ίδιες χώρες πουλάνε και οι μεγάλες μονοπωλιακές – εμπορικές  αλυσίδες που κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του εμπορικού τζίρου σε συνθήκες κρίσης και κλεισίματος χιλιάδων μικρομάγαζων. Οταν «καθαρίσουν» με τους παράνομους μικροπωλητές θα έρθει και η σειρά όσων μικρομάγαζων απέμειναν.
            Σ’ αυτές τις αλυσίδες και στην συνεχώς μειούμενη αγοραστική ικανότητα των εργαζομένων βρίσκεται η κακοδαιμονία του εμπορίου.
            Στην πολιτική που δίνει κίνητρα, φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις και τζάμπα εργαζόμενους στα εμπορικά μονοπώλια, ενώ σφαγιάζει με νέους φόρους τους μικρούς, μειώνει μισθούς και απολύει χιλιάδες εργαζόμενους.
            Μοναδικός τρόπος για να περιοριστεί το πρόβλημα της παράνομης διακίνησης εμπορευμάτων είναι ο έλεγχος στην πηγή, στις εισαγωγικές και μεταφορικές εταιρείες,  πριν βγούν στην κυκλοφορία. Αυτή είναι η μοναδική λύση. Ολα τα άλλα που συζητιούνται είναι απλώς για εσωτερική κατανάλωση...
            Οι επαγγελματίες, οι έμποροι και οι βιοτέχνες δεν έχουν κανένα λόγο να πέσουν στην παγίδα που τους στήνουν η κυβέρνηση και όσοι συμφωνούν με αυτή. Οσο διαρκεί η κρίση, για να μπορέσουν να κρατήσουν τη δουλειά τους οι παραπάνω, χρειάζονται μέτρα στήριξης και  ανακούφισης όπως μείωση της φορολογίας, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, πάγωμα των χρεών προς τις τράπεζες, απαγόρευση πλειστηριασμών, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μια σειρά άλλα μέτρα.
            Με αυτά θα ασχοληθεί κανεις;

                                                                        ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΡΟΥ
                                                                             29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: