Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Καντάφι: Νίκη ή θάνατος

Νίκη ή θάνατο ορκίστηκε ο Μουαμάρ Καντάφι στον πόλεμο του κατά του ΝΑΤΟ, σε νέο μήνυμά του προς στο λαό της Λιβύης, μέσω τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, που μεταδόθηκε από το κανάλι Αλ Ορούμπα σε συνεργασία με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ράι.
Μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο συνταγματάρχης υποστήριξε πως η αποχώρηση του από το αρχηγείο του Μπαμπ Αλ Ζιζίγια στην Τρίπολη, ήταν «κίνηση τακτικής», μετά την ισοπέδωση του από συνολικά 64 νατοϊκές αεροπορικές επιδρομές.
Πιστός στο πνεύμα του Μουαμαάρ Καντάφι, ο εκπρόσωπός του, Ιμπραχίμ Μούσα, ορκίστηκε με τη σειρά του, να μετατρέψει τη Λιβύη σε «ηφαίστειο γεμάτο λάβα», και προειδοποίησε τους αντικαθεστωτικούς πως δεν θα βρουν ησυχία αν έρθουν στην Τρίπολη. Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Αλ Ορούμπα υποστήριξε πως η κυβέρνηση μπορεί να αντισταθεί για μήνες ή ακόμη και χρόνια στις επιθέσεις που δέχεται.
Πάντως στρατιωτικός, εκπρόσωπος των εξεγερμένων δήλωσε στο Αλ Τζαζίρα πως το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο (CNT) θα μεταφέρει το γενικό του επιτελείο στην Τρίπολη (από το ανατολικό προπύργιο των αντικαθεστωτικών στη Βεγγάζη) εντός δύο ημερών.
Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, οι δυνάμεις του Καντάφι εκτόξευσαν πυραύλους κατά της πόλης Ατζελάτ, που βρίσκεται δυτικά της Τρίπολης, όπως και στην πόλη Ζουάρα, που βρίσκεται 60 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με την Τυνησία και διαθέτει πετρελαϊκά κοιτάσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: