Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΤΑ ΨΑΡΟΚΑΙΚΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ


            Αλλα 315 αλιευτικά σκάφη επιδοτούνται από την ΕΕ και την κυβέρνηση για να σταματήσουν να ψαρεύουν και να καταστραφούν. Από αυτά τα 111 είναι βενζινότρατες που η ΕΕ τους απαγόρευσε να ψαρεύουν και 116 είναι σκάφη που ψαρεύουν σε κλειστούς χώρους.
            Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007 – 2013 θα χρηματοδοτήσει το σχετικό πρόγραμμα με 18.768.647,88 ευρώ, ώστε οι δικαιούχοι να « προχωρήσουν στην άμεση διάλυση των σκαφών τους».
 Γίνεται φανερό πως η ΕΕ δίνει μεγάλες επιδοτήσεις για να διαλυθούν όλο και περισσότερα αλιευτικά σκάφη. Είναι προφανές πως αυτές οι επιδοτήσεις – δολώματα δίνονται για να βγούν εκτός αλιευτικού επαγγέλματος οι μικροί ψαράδες και να μείνουν οι θάλασσες ελεύθερες προς εκμετάλλευση από τις μεγάλες αλιευτικές επιχειρήσεις.
Η Κοινή Αλιευτική Πολιτική της Ευρωπαικής Ενωσης υπηρετεί τις επιδιώξεις των μεγάλων αλιευτικών επιχειρήσεων που θα απομείνουν για να λυμαίνονται το θαλάσσιο πλούτο. Αυτή η πολιτική οδηγεί στην καταστροφή του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων, ενισχύοντας τον τομέα της υδατοκαλλιέργειας σε θαλάσσια πάρκα κ.ά.
Οι συμπολίτες μας επαγγελματίες ψαράδες πρέπει να αντιληφθούν ότι φιλολαική λύση που να εξασφαλίζει τη στήριξη των μικρομεσαίων ψαράδων, τη διατροφική επάρκεια σε αλιεύματα και την προστασία του περιβάλλοντος μπορεί να υπάρξει μόνο σε σύγκρουση με την Κοινή Αλιευτική Πολιτική, σε ρήξη με την ίδια την Ευρωπαική Ενωση.
Μόνο ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης που θα κοινωνικοποιήσει τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, κάτω από εργατικό έλεγχο και κεντρικό σχεδιασμό, μπορεί να εξασφαλίσει την  ικανοποίηση των λαικών αναγκών.

                                                            Κ.Ο.Β. ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.
                                                                9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: