Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Απεργία Τρίτη 23 Αυγούστου, στον τομέα του τουρισμού

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Απεργία Τρίτη 23 Αυγούστου, στον τομέα του τουρισμού
Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία  προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού, πραγματοποιώντας συγκέντρωση, στις 11.00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Την απόφαση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Επισιτιμού Τουτρισμού για απεργιακές κινητοποιήσεις, εν μέσω της τουριστικής περιόδου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων Παναγιώτης Προύτζος.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται με αιτήματα την παραμονή όλων των ειδικοτήτων του κλάδου στη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και τη διατήρηση των προϋποθέσεων για το επίδομα ανεργίας των εποχικών υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, το πόρισμα της Επιτροπής Κρίσεων για τα Βαρέα και Ανθυγιερνά Επαγγέλματα του υπουργείου Εργασίας, θέτει εν αμφιβόλω την παραμονή στη λίστα βασικών ειδικοτήτων του κλάδου, όπως είναι οι σερβιτόροι, οι καμαριέρες, οι μάγειροι, οι ζαχαροπλάστες, οι ψήστες και οι λαντζέρηδες.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην έκταση της ανασφάλιστης εργασίας και κατήγγειλε ότι από τους 550.000 εργαζομένους στον κλάδο, υπάρχουν 130.000 ανασφάλιστοι, στον τομέα του επισιτισμού και 98.000 στον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων.
Zougla.

Δεν υπάρχουν σχόλια: