Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Σπίγκελ: 1,2 δισ. χρωστά η Ελλάδα για φάρμακα

Η ελληνική οικονομική κρίση αρχίζει να γίνεται αισθητή και στη Γερμανία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Σπίγκελ», από στοιχεία του ομοσπονδιακού συνδέσμου φαρμακοβιομηχανιών (ΒΡΙ) προκύπτει ότι έχουν συσωρρευτεί από το 2010 χρέη προς τη Γερμανία ύψους 1,2 δισ. ευρώ.


Εκπρόσωπος του ΒΡΙ δηλώνει στο γερμανικό περιοδικό ότι, «παρά τις διαβεβαιώσεις από ελληνικής πλευράς και παρά τις μειώσεις τιμών το 2010, τα ελληνικά νοσοκομεία έχουν αποπληρώσει μόνο μέρος του εξωτερικού χρέους για φαρμακευτικό υλικό». Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι δυσκολίες αποπληρωμής των συγκεκριμένων χρεών της Ελλάδας υφίστανται εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο το διάστημα 2005-2009 τα χρέη αποπληρώθηκαν με τη βοήθεια των δανείων με διευκολύνσεις από τις γερμανικές φαρμοκοβιομηχανίες της τάξης τού 25-30%.
Οι προοπτικές αποπληρωμής των ελληνικών υποχρεώσεων για γερμανικά φαρμακευτικά υλικά δεν είναι καλές, καθώς η ελληνική οικονομική γραμμή προβλέπει για το 2011 περικοπές 14 εκατ. ευρώ, που θα εφαρμοστούν και στο σύστημα υγείας, καταλήγει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: