Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Νέα άκαρπη συνάντηση ιδιοκτητών ταξί με Ραγκούση - Σκληραίνουν τη στάση τους

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Νέα άκαρπη συνάντηση ιδιοκτητών ταξί με Ραγκούση - Σκληραίνουν τη στάση τους
Σκληραίνουν τη στάση τους οι ιδιοκτήτες ταξί μετά και τη νέα άκαρπη συνάντηση που είχαν το πρωί της Δευτέρας με τον υπουργό Υποδομών, Γ.Ραγκούση.

Οι αυτοκινητιστές που συγκεντρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας έξω από το υπουργείο Υποδομών, προγραμματίζουν να αποκλείσουν το υπουργείο για το επόμενο 48ωρο, μετά το «ναυάγιο» της νέας τους συνάντησης με τον υπουργό.

Το υπουργείο προειδοποίησε τους αυτοκινητιστές ότι εάν συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους θα αφαιρεθούν πινακίδες κυκλοφορίας, με τους ιδιοκτήτες ταξί να απαντούν ότι εάν συμβεί αυτό η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου.

«Έχει ξεπεραστεί η υπομονή όλου του κλάδου. Η κατάσταση δεν ελέγχεται. Θα γίνουν ζημιές και δεν θα φταίμε εμείς. Ζητάμε άμεσα δημόσιο διάλογο με τον υπουργό μπροστά στις κάμερες» είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, Θ.Λυμπερόπουλος.

Μιλώντας στον Βήμα 99, 5 ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα προασπίσει το δημόσιο συμφέρον».

Κάλεσε τους ιδιοκτήτες ταξί να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για τη ζημιά που προκαλούν στον τουρισμό με τις κινητοποιήσεις τους και είπε ότι η κυβέρνηση είναι ακόμη ανοιχτή σε διάλογο «Έχουν υπερβεί τα όρια» είπε ο κ.Μόσιαλος.

Στο μεταξύ, την Τρίτη ο υπουργός Μεταφορών, Γ.Ραγκούσης θα ενημερώσει την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για το θέμα των ταξί. Σχετικό αίτημα κατέθεσαν στην αρμόδια επιτροπή, που συνεχίζει να επεξεργάζεται το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, οι βουλευτές της ΝΔ Θ. Καράογλου και του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδης.

Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Οι ιδιοκτήτες ταξί συγκεντρώθηκαν γύρω στις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο Υποδομών και συναντήθηκαν εκ νέου με τον υπουργό Μεταφορών. Μετά το «ναυάγιο» και της δεύτερης συνάντησής τους προγραμματίζουν να αποκλείσουν για το επόμενο 48ωρο το υπουργείο.

Οι αυτοκινητιστές της Ηλείας, της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας έχουν κλείσει από τις 9 το πρωί τα διόδια στο Ρίο. Κλειστή και η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου στο ύψος των διοδίων του Αντιρρίου.

Η νέα εθνική οδός Κορίνθου-Πατρών και στα δύο ρεύματα έχει κλείσει. Η κίνηση των οχημάτων από Πάτρα προς Κόρινθο γίνεται από την παλαιά εθνική οδό, μέσω των κόμβων Ρίου και Σελιανίτικων, ενώ οχήματα και επιβάτες περνούν το Ρίο - Αντίρριο με τα φέρι μποτ.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, ιδιοκτήτες ταξί έχουν αποκλείσει και τις δύο εισόδους προς το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης». Κατάληψη πραγματοποιείται και στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης.

Στη Θεσσαλονίκη, ιδιοκτήτες ταξί με τις οικογένειές τους πραγματοποιούν πορεία (πεζή) στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Αρχικά θα κατευθυνθούν προς το δημαρχείο, όπου θα παραδώσουν ψήφισμα στον δήμαρχο Γ.Μπουτάρη. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν σε γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Αριστοτέλους και θα καταλήξουν στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης. Στην πορεία συμμετέχουν περί τα 500 άτομα, σύμφωνα με την Αστυνομία, η οποία και προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προκειμένου να αποφευχθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Σε αποκλεισμό της κεντρικής εισόδου του λιμανιού στην Κέρκυρα προχώρησαν από το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί. Σκοπός της κινητοποιήσής τους - όπως λένε - είναι να μην επιτρέψουν την είσοδο των τουριστικών λεωφορείων στο χώρο, ώστε να εμποδίσουν την πραγματοποίηση των ημερήσιων εκδρομών. Προγραμματίζουν μάλιστα το μεσημέρι να προχωρήσουν και σε αποκλεισμό του αεροδρομίου.

Οι ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποιούν κατάληψη στην ΔΟΥ Καλαμάτας και δηλώνουν ότι θα παραμείνουν εκεί για δύο ώρες. Την Τρίτη ιδιοκτήτες ταξί της Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσουν παμπελοποννησιακή συγκέντρωση στην Τρίπολη και θα επιδιώξουν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσο Αποστολόπουλο, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Οι ξενοδόχοι απαντούν με μηνύσεις στις απεργίες των ταξί

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: