Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Δημόσιο: Μαχαίρι στις υπερωρίες και πάγωμα προαγωγών

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Δημόσιο: Μαχαίρι στις υπερωρίες και πάγωμα προαγωγών
Βάλτε μαχαίρι στις απογευματινές υπερωρίες και παγώστε μισθολογικές προαγωγές και ωριμάσεις για τους λειτουργούς και υπαλλήλους του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λέει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης με εγκύκλιο στις υπηρεσίες που ασχολούνται με τη μισθοδοσία των συγκεκριμένων υπαλλήλων.
Η εγκύκλιος εστάλη την ώρα που στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχε εγκατασταθεί το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας το οποίο - σύμφωνα με πληροφορίες - κατέστησε σαφές ακόμη μία φορά ότι δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο αποκλίσεων από τις δεσμεύσεις του Μεσοπρόθεσμου. Ετσι, ενόψει και του νέου ελέγχου από την τρόικα μετά τον Δεκαπενταύγουστο για την έγκριση της έκτης δόσης του δανείου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης ζητεί αυστηρή εφαρμογή των μισθολογικών ρυθμίσεων που έχουν ψηφιστεί.

Από 1/7/2011. Με την εγκύκλιο ο κ. Σαχινίδης υπενθυμίζει διατάξεις που ενσωματώθηκαν στο Μεσοπρόθεσμο και προβλέπουν ότι από την 1η Ιουλίου 2011:
n Η απογευματινή υπερωριακή εργασία δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 20 ώρες τον μήνα ανά υπάλληλο.
n Αναστέλλονται οι διατάξεις που προβλέπουν μισθολογική ωρίμαση ή μισθολογική προαγωγή για τους λειτουργούς και υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ. Από την 1η Ιουλίου οι υπάλληλοι παραμένουν στο μισθολογικό κλιμάκιο που κατέχουν ή δικαιούνταν μέχρι τις 30/6/2011, χωρίς να είναι δυνατή η εξέλιξή τους στο επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο, ακόμα και εάν συμπληρώνουν μετά την 1η Ιουλίου τον απαιτούμενο χρόνο.
n Αναστέλλεται η χορήγηση επιπλέον ποσοστού 4% στο επίδομα χρόνου υπηρεσίας για δικαστικούς, ιατροδικαστές, πανεπιστημιακούς, γιατρούς ΕΣΥ, αρχιερείς, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, για όσους συμπληρώνουν τον απαιτούμενο χρόνο μετά την 1η Ιουλίου.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: