Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Ο χορός των κινητοποιήσεων από τους ιδιοκτήτες ταξί ξεκίνησε

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Ο χορός των κινητοποιήσεων από τους ιδιοκτήτες ταξί ξεκίνησε 
 
Αμετακίνητοι είναι οι οδηγοί ταξί. Αποφασισμένοι να φτάσουν τη σύγκρουση με την κυβέρνηση στα άκρα, εγκαινιάζουν σήμερα την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κινητοποιήσεων. Πολεμικό είναι το κλίμα στον κλάδο, καθώς πλέον οι κινητοποιήσεις τους θα έχουν τη μορφή κλεφτοπόλεμου ώστε να αποφεύγουν το αυτόφωρο.

Ο χορός των κινητοποιήσεων στην πρωτεύουσα ξεκίνησε στις 10.00 το πρωί, όπου οι αυτοκινητιστές συγκεντρώθηκαν πεζή έξω από το Υπουργείο Μεταφορών. Σκοπός τους ήταν να επιδιώξουν νέα συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών Γιάννη Ραγκούση, κάτι που πέτυχαν με αποτέλεσμα η κρισιμότατη αυτή συνάντηση να βρίσκεται σε εξέλιξη. Ανάλογη πορεία πραγματοποιείται και στην Θεσσαλονίκη, με κύριες κατευθύνσεις το Δημαρχείο και την Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης.
Παράλληλα, στο πρόγραμμα τους είναι και τα κινούμενα μπλόκα σε όλο το Λεκανοπέδιο αλλά και κεντρικούς οδικούς άξονες σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για πάγια τακτική που χρησιμοποιούν τελευταία οι επαγγελματίες οδηγοί.  Συγκεντρώνονται πολλοί μαζί και κινούνται σε πολύ χαμηλές ταχύτητες με τα αυτοκίνητα τους, δημιουργώντας κυκλοφοριακό χάος.

Την ίδια στιγμή, οι ταξιτζήδες της Πάτρας αλλά και της Αιτωλακαρνανίας έχουν ήδη αρχίσει να αποκλείουν τα διόδια της γέφυρας του Ρίου-Αντιρρίου στο ύψος του Αντιρρίου ενώ ήδη έχουν αποκλείσει τα διόδια του Ρίου, στο ύψος της εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών, με αποτέλεσμα να έχει κλείσει ο δρόμος.

Ίδιο το σκηνικό και στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς οι οδηγοί ταξί συγκεντρώθηκαν  έξω από το αεροδρόμιο μπλοκάροντας εκατοντάδες ταξιδιώτες και δημιουργώντας μικροεντάσεις, ενώ πάλι δημιουργήθηκε πρόβλημα και στο λιμάνι, όπου αναμένονταν ξανά η άφιξη κρουαζιερόπλοιων. Σε μπλόκο του λιμανιού της Κέρκυρας προχώρησαν οι ταξιτζήδες και στο νησί των Φαιάκων.


Δυναμικές ήταν και οι κινητοποιήσεις τους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καθώς το  απόγευμα της Κυριακής εκατοντάδες ιδιοκτήτες ταξί από την Κόρινθο, την Τρίπολη, το Κιάτο, το Άργος και το Ναύπλιο στάθμευσαν τα αυτοκίνητά τους στο παρκινγκ του θεάτρου της Αρχαίας Επιδαύρου και στη συνέχεια μοίρασαν φυλλάδια στους θεατές που πήγαιναν να παρακολουθήσουν την παράσταση του Κέβιν Σπέισι.

Ιδιοκτήτες ταξί συγκεντρώθηκαν και στα διόδια και σήκωσαν τις μπάρες στα Μάλγαρα, το Ρίο και την Πάτρα, αφήνοντας τους διερχόμενους οδηγούς να περνούν ελεύθερα.

*Σύμφωνα πάντως με τις αποφάσεις που έλαβαν κατά την διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης, οι αποκλεισμοί θα είναι επ΄ αόριστον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: