Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Αντικαθεστωτικός ο νέος πρεσβευτής της Λιβύης στη Βρετανία

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο των αντικαθεστωτικών, ανακοίνωσε σήμερα το διορισμό του 74χρονο συγγραφέα και διανοούμενο Μαχμούντ Νάκουα, ως Λίβυο «πρεσβευτή» στο Λονδίνο, μία ημέρα αφότου η Βρετανία αναγνώρισε το Μεταβατικό Συμβούλιο ως μόνη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης.

Ο Γκούμα αλ Γκαμάτι 

Ο Γκούμα αλ Γκαμάτι

"Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο όρισε έναν πρεσβευτή για να αναλάβει τις διπλωματικές υποθέσεις. Πρόκειται για τον Μαχμούντ Νάκουα. Είναι ένας συγγραφέας και διανοούμενος 74 ετών, που ζει εκτός Λιβύης εδώ και περίπου 32 χρόνια", δήλωσε ο Γκούμα αλ Γκαμάτι, συντονιστής του Συμβουλίου στη Βρετανία, σε συνέντευξη Τύπου από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Βρετανία απέλασε χθες Τετάρτη όλους του Λίβυους διπλωμάτες, που παρέμεναν πιστοί στον Μουαμάρ Καντάφι και αναγνώρισε ως μοναδική "νόμιμη κυβέρνηση" της Λιβύης το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο.
"Είναι ένα σημαντικό βήμα. Καλύτερα αργά παρά ποτέ, είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον λιβυκό λαό και τον Καντάφι", σχολίασε ο Αλ Γκαμάτι.

Όταν ο Αλ Γκαμάτι ρωτήθηκε τι θα απογίνει ο Καντάφι αν παραιτηθεί από την εξουσία, απάντησε ότι είναι "παράλογο" και "αδιανόητο" να πιστεύει κανείς ότι θα μπορούσε να παραμείνει στη Λιβύη.

"Γνωρίζουμε ότι ο Καντάφι δεν θα παραιτηθεί ποτέ", υπογράμμισε. "Δεν θα παραμείνει στη Λιβύη αν δεν είναι στην εξουσία. Δεν θα σκεφτόταν ποτέ να παραμείνει στη Λιβύη και να βλέπει τον λιβυκό λαό να δημιουργεί μία δημοκρατική Λιβύη. Είναι μία παράλογη ιδέα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: