Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Διαζύγιο. Και ο σκύλος...;


 
Περίπου το 20% των διαζυγίων στη Βρετανία καταλήγουν σε δικαστική μάχη για το ποιος θα κρατήσει το κατοικίδιο. Ναι εντάξει θα έπρεπε να το περιμένουμε. Ηδη, η σχέση των ανθρώπων με τα κατοικίδια, στο αστικό περιβάλλον, έχει εξελιχθεί σε παθολογική κατάσταση. Τα κατοικίδια καλούνται να παίξουν το ρόλο του υποκατάστατου, κάτι που δεν το λες  και πολύ νορμάλ, αλλά τώρα πάμε ένα βήμα πιο πέρα.
Στα χαρτιά διακανονισμών για το πως χωρίζεται η κοινή περιουσία του σε διάσταση ζεύγους, μπαίνει το θέμα όχι ποιος κρατάει τα παιδιά αλλά ποιος κρατάει το σκύλο. Η περσινή διαμάχη μεταξύ Cheryl Cole και του συζύγου για την τύχη των δύο τσιουάουα του σπιτιού, φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή. Μπορεί τελικά να κέρδισε η Cheryl, ο πρώην σύζυγος όμως δικαιούται επισκέψεις.
Μια άλλη περίπτωση, αυτή των Μelanie Hill και Alex Sibley, στοίχισε περί τις 25.000 λίρες, προκειμένου να αποφασιστεί ποιος θα κρατήσει τον Poppy, το μπουλ τεριέ του ζευγαριού. Η απόφαση λέει ότι ο  Poppy θα μένει με τον Alex 2 εβδομάδες το μήνα.
Τέτοιου είδους υποθέσεις πάντως έχουν δημιουργήσει ειδική κατηγορία γραφείων που ειδικεύονται σε αυτές.Που αλλού; Στην Αμερική. Μια φίρμα μάλιστα κάνει και διαφήμιση με tagline "you get the car I get the cat". To φαινόμενο τώρα εξαπλώνεται στη Βρετανία και οι δικηγόροι τρίβουν τα χέρια τους!

Σοφία Βεργοπούλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: