Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Στην πιάτσα της Βουλής με πολεμική σημαία




ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Ο ΚΤΕ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

 


Κομβική για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους χαρακτηρίζεται από τους ιδιοκτήτες ταξί η σημερινή ημέρα. Η συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου (ΚΤΕ) Μεταφορών το απόγευμα στη Βουλή και τα όσα θα συζητηθούν για την απελευθέρωση του επαγγέλματος θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση των αυτοκινητιστών, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα απ' όλη την Ελλάδα, μαζί με τις οικογένειές τους.


 «Δεν σταματάμε αν δεν μας δώσουν τα πληθυσμιακά κριτήρια» διαμηνύουν σε όλους τους τόνους οι συνδικαλιστές.
Χθες αργά το απόγευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, σε μια «πυροσβεστική» προσπάθεια, δήλωσε ότι ο διάλογος με τους ιδιοκτήτες ταξί συνεχίζεται με στόχο την απελευθέρωση με συγκεκριμένους κανόνες. Τόνισε δε ότι «σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κατατεθούν οι προτάσεις με βάση τις οποίες θα γίνει ανοικτή και ενδελεχής διαβούλευση με όλους τους ενδιαφερόμενους».

Λάδι στη φωτιά

Στον αντίποδα, λάδι στη φωτιά έριξε η χθεσινή παρέμβαση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή, ο οποίος ζήτησε από τα υπουργεία Μεταφορών και Τουρισμού να υπολογίσουν τα διαφυγόντα κέρδη από τις καταλήψεις σε διόδια και αρχαιολογικούς χώρους. Στόχος, να κατατεθούν αγωγές και να διεκδικήσει το Δημόσιο τα χρήματα από την Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί...

Η κίνηση αυτή ήρθε να προστεθεί στις δικαστικές παρεμβάσεις της περασμένης εβδομάδας περί παρακώλυσης συγκοινωνιών, που οδήγησαν τους ιδιοκτήτες ταξί να σταματήσουν τους αποκλεισμούς λιμανιών, αεροδρομίων και δρόμων και να προβούν σε πιο «ήπιες» δράσεις. Στο ζήτημα παρενέβη -μετά από ερώτηση Ελληνα δημοσιογράφου- και η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αμάλια Τόρες, η οποία ανέφερε ότι το άνοιγμα του επαγγέλματος ταξί αποτελεί μέρος των μέτρων που λαμβάνονται για την ενίσχυση του ανταγωνισμού της ελληνικής οικονομίας. «Είναι μέτρο υπέρ της ανάπτυξης και συνεπώς πρέπει να προωθηθεί».

Σε στενό κλοιό λοιπόν οι αυτοκινητιστές, με τον αρμόδιο υπουργό να επιλέγει τον ασφαλή δρόμο της... αρθρογραφίας για να πάρει θέση για τα τεκταινόμενα. Αντί να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για να ξεκαθαρίσει με ποιους όρους -εάν αυτοί υπάρξουν- θα γίνει η απελευθέρωση, ο Γ. Ραγκούσης με «παρέμβασή» του στην εφημερίδα «Τα Νέα» τονίζει ότι το σημερινό σύστημα προστατεύει τα αδικαιολόγητα προνόμια των λίγων και χαρακτηρίζει παντελώς αδικαιολόγητες τις κινητοποιήσεις.
«Το υπουργείο, όταν το προσεχές διάστημα γνωστοποιήσει τη συνολική πρόταση και τους κανόνες που θα διέπουν την απελευθέρωση του συγκεκριμένου επαγγέλματος, θα τους δώσει εύλογο και επαρκή χρόνο προκειμένου να επισημάνουν τα σημεία στα οποία συμφωνούν και τα σημεία στα οποία διαφωνούν. Μέχρι τότε είναι παντελώς αδικαιολόγητη κάθε μορφή κινητοποίησης και μάλιστα με θύμα το κοινωνικό σύνολο και την τουριστική οικονομία».

«Ανακωχή»

Την ίδια στιγμή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπας πρότεινε «ανακωχή» ώστε να γίνει η απελευθέρωση, να μπουν κανόνες και μέσα από το διάλογο να συμφωνηθεί ποιοι είναι αυτοί και πώς εφαρμόζονται.

Μιλώντας στην ΕΡΑ επεσήμανε ότι «θα μπορούσε να γίνει ανακωχή από σήμερα μέχρι την κατάθεση των προτάσεων του υπουργείου υπό την έννοια το μεν υπουργείο να δεσμευθεί ότι δεν θα προχωρήσει σε κινήσεις χορήγησης αδειών αυτό το διάστημα, από την άλλη να δεσμευτούν και οι ιδιοκτήτες ταξί ότι θα κάνουν μια μικρή υπομονή έναντι αυτού».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Μιχελάκης, δήλωσε ότι μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση ο πρωθυπουργός «εξακολουθεί να παριστάνει τον ανεύθυνο παρατηρητή» και πρόσθεσε ότι οφείλει να πάρει θέση και να πει επιτέλους με ποιον συμφωνεί, «γιατί δεν μπορεί να έχει δώσει την έγκρισή του στη ρύθμιση Ρέππα και ταυτόχρονα να συμφωνεί με τον κ. Ραγκούση, ο οποίος επιχειρεί να επιβάλει ακριβώς τα αντίθετα».

Πανελλαδική κίτρινη κάθοδος

Με την ελπίδα ότι θα λυθεί το αδιέξοδο με τα ταξί οι αυτοκινητιστές συγκεντρώνονται στην Αθήνα. Ωστόσο, δηλώνουν ότι δεν κάνουν πίσω.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Κάποιοι έχουν ήδη ξεκινήσει για Αθήνα, προκειμένου να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή. Χθες το πρωί, οι αυτοκινητιστές απέκλεισαν τις ΔΟΥ του Ηρακλείου απαγορεύοντας την είσοδο στους πολίτες. Επέτρεψαν μόνο σε αντιπροσωπεία του ΟΦΗ να θεωρήσει τα εισιτήρια για το σημερινό παιχνίδι της ομάδας για τα πλέι οφ στην Αθήνα.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Στην Αθήνα μεταβαίνουν σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί της Πελοποννήσου για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση του ΣΑΤΑ στο Σύνταγμα. Ερχονται με λεωφορεία που δρομολόγησαν. Αυτά θα ξεκινήσουν από Σπάρτη, Καλαμάτα, Τρίπολη, Αργος και Κόρινθο.

ΠΑΤΡΑ: Χθες στις 2 μ.μ. οι αυτοκινητιστές συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με τα οχήματά τους προς τα διόδια του Ρίου και της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, όπου σήκωσαν τις μπάρες επιτρέποντας ελεύθερη διέλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: