Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Την Παρασκευή η συνάντηση των ιδιοκτητών ταξί με Ραγκούση

 
Οι αυτοκινητιστές νωρίτερα πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του Πειραιά

Eνα μόλις 24ωρο μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού προς τους ιδιοκτήτες ταξί να προσέλθουν σε διάλογο, ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, θα έχει αύριο κιόλας διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των ιδιοκτητών και των οδηγών.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Ραγκούσης θα συναντηθεί στις 11 το πρωί με την ομοσπονδία των ιδιοκτητών ταξί και μία ώρα αργότερα με τα σωματεία των οδηγών. Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των τουριστικών λεωφορείων.

Στις συναντήσεις αυτές, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ενδέχεται να παρουσιάσει τις δικές του προτάσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί, οι οποίες όπως έχει ανακοινώσει θα αποτελέσουν τη βάση για την περαιτέρω πορεία του διαλόγου.

Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες των ταξί προσέρχονται στη συνάντηση αυτή με τις δικές τους προτάσεις, οι οποίες βασίζονται στο προεδρικό διάταγμα Ρέππα με κύριο άξονα τα πληθυσμιακά κριτήρια.

Το ζητούμενο από την αυριανή συνάντηση είναι αν οι δύο πλευρές θα βρουν κοινά σημεία συνεννόησης, καθώς οι προτάσεις τους διαφέρουν σημαντικά.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι την Τρίτη, 2 Αυγούστου, ο κ. Ραγκούσης θα ενημερώσει την επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για το θέμα των ταξί. Σχετικό αίτημα κατέθεσαν στην αρμόδια επιτροπή, που συνεχίζει να επεξεργάζεται το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, οι βουλευτές της ΝΔ Θ. Καράογλου και του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδης.

Ενταση στον Πειραιά


Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στην Ακτή Ξαβερίου στον Πειραιά όπου αστυνομικοί των ΜΑΤ απομάκρυναν περίπου 2.000 αυτοκινητιστές που είχαν αποκλείσει από τις 6.30 τις δυο πύλες εμποδίζοντας να την έξοδο τουριστικών λεωφορείων που επρόκειτο να μεταφέρουν επιβάτες κρουαζιερόπλοιων.

Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αυτοκινητιστές διασπασμένοι σε μικρές ομάδες μετά τα μικροεπεισόδια κινήθηκαν στους γύρω δρόμους, όπως στις οδούς Χατζηκυριάκου και Ζωοδόχου Πηγής και έριξαν χώματα και λάδια στο οδόστρωμα και δημιούργησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, ξύλα και άλλα αντικείμενα προκειμένου να εμποδίσουν την κίνηση των πούλμαν. Παράλληλα πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικοί τελικά κατάφεραν, κάνοντας και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, να απομακρύνουν τους ιδιοκτήτες ταξί από την πύλη 12 του λιμανιού και σταδιακά αρχίσουν να βγαίνουν τα τουριστικά λεωφορεία.

Τελικώς κατόρθωσαν να φύγουν και τα 35 πούλμαν που βρίσκονταν στον προβλήτα. Η αστυνομία μάλιστα στα σημεία όπου υπήρχαν λάδια έριξε πριονίδια για να μπορέσουν να περάσουν τα πούλμαν.

Λίγο αργότερα ιδιοκτήτες ταξί ξεκίνησαν πορεία πεζή στους δρόμους του Πειραιά και κατευθύνθηκαν προς τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ όπου προκάλεσαν μικρές υλικές ζημιές πετώντας διάφορα αντικείμενα.

Στην Ακτή Ξαβερίου στις 6 και στις 6.30 κατέπλευσαν δυο μικρά κρουαζιερόπλοια με 78 και 74 επιβάτες αντίστοιχα ενώ το δεύτερο παρέλαβε 62 τουρίστες. Στις 7 κατέπλευσε το «Κόστα Αλέγκρα» με 962 επιβάτες, στις 8 έφτασε το «Ρόγιαλ Άϊρις» με 834 επιβάτες και στις 9.30 θα «έδενε» το «Μούζικα» με 3.127 επιβάτες. Για το τελευταίο έχουν προβλεφθεί 15 πούλμαν για την μεταφορά των τουριστών, τα οποία θα πηγαινοέρχονται.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος αναφερόμενος στην κινητοποίηση των αυτοκινητιστών έκανε λόγο για μια κατάσταση εξαιρετικά επικίνδυνη για τον τουρισμό και ζήτησε να επικρατήσει ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Πρόσθεσε ακόμη ότι: «Από τον τουρισμό ζει κάθε ελληνική οικογένεια και νομίζω ότι είναι ο χώρος τον οποίο πρέπει όλοι να προστατεύσουμε. Δεν είναι ώρα να γίνει ο τουρισμός πεδίο μαχών και για να προστατεύσουμε αυτό το οποίο έχουμε πρέπει να δουλέψουμε όλοι συλλογικά».

Τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις στον τουρισμό από τις συνεχίζομενες κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί εξέφρασαν και εκπρόσωποι εταιρειών που ασχολούνται με την κρουαζιέρα.

Επίσης στην Κέρκυρα ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν την κεντρική πύλη του λιμανιού και η είσοδος και έξοδος επιβατών και οχημάτων γινόταν από παρακείμενη πύλη κοντά στο τελωνείο.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα Χανιά


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί στα Χανιά όπως ομόφωνα αποφάσισε η σημερινή γενική συνέλευση του κλάδου, που ήταν μια από τις μαζικότερες τα τελευταία χρόνια στα Χανιά

«Πήραμε απόφαση να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να πάρουμε δεσμεύσεις. Εκτιμήσαμε την ομιλία του πρωθυπουργού ως θετική και περιμένουμε να ξεκινήσει ο διάλογος. Δεν έχουμε στο μυαλό μας να εγκαταλείψουμε τον δρόμο», τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου, Ηλίας Καραπατάκης.

Τα ταξί μένουν ακινητοποιημένα, ωστόσο η τάση που επικρατεί όσο αφορά στη μορφή των κινητοποιήσεων, είναι να μην στρέφονται κατά του τουρισμού και του κοινωνικού συνόλου.

Οι ιδιοκτήτες λένε "ναι" στην απελευθέρωση, ζητούν όμως να ισχύσουν και για την περιφέρεια πληθυσμιακά κριτήρια. Παράλληλα, είναι σε ανοικτή γραμμή με την ομοσπονδία του κλάδου περιμένοντας τις εξελίξεις και από την Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: