Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

«Επίκειται κούρεμα έως και 50%»

 

«Μην τους πιστεύετε, σας λένε ψέματα. Ερχονται χειρότερα. Το ΚΚΕ έχει πρόταση για να βγούμε από την κρίση». Αυτά έλεγε, χωρίς να συμβουλεύεται κείμενο, χθες στην πλατεία Πυθαγόρα της Σάμου, η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, που επισκέπτεται το νησί.
Η ομιλία της ξεκίνησε στις 8.45 μ.μ. και ολοκληρώθηκε στις 10.15 μ.μ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της τοπικής οργάνωσης, ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει κάνει το ΚΚΕ στο νησί.
«Στις συνθήκες που βρισκόμαστε σήμερα, όπου έχει γίνει μια προσωρινή συμφωνία με ένα μικρό "κούρεμα" 21%, αλλά επίκειται και μεγαλύτερο "κούρεμα" που θα φτάσει μέχρι το 50%, δεν πρέπει να χάνεται ούτε μία μέρα για τον λαό όλης της Ελλάδας και για τους κατοίκους του νησιού αυτού. Ερχονται πολύ χειρότερα και το θέμα είναι ότι τώρα είμαστε πιο ώριμοι, πιο έμπειροι και μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε με όπλο τη μαχητικότητα, την ενότητα δράσης, τη δύναμη του αγώνα και όχι με τη μοιρολατρία, "δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα" ή, πολύ περισσότερο, με μια τυφλή αγανάκτηση και απογοήτευση», ανέπτυξε η γ.γ. του ΚΚΕ.
Η κ. Παπαρήγα μίλησε για την ανεργία, την υγεία, τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Σάμου αλλά και, γενικά, της Ελλάδας.
«Η Σάμος -τόνισε- είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό νησί που έχει σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες κυρίως, βεβαίως, στον αγροτικό τομέα, αλλά με προϊόντα που έχουν ενδιαφέρον για όλη την Ελλάδα, ακόμη και για ολόκληρη την Ευρώπη.
»Παρ' όλα αυτά, η πορεία της οικονομίας του νησιού είναι φθίνουσα, κυρίως απ' τη σκοπιά των μικρών αγροτών και γενικότερα των εργαζομένων.
Δείτε τι γίνεται με τα ξενοδοχεία, τα μισα από αυτά που υπάρχουν είναι αδεια ή γιατί δεν έχουν τουρισμό ή γιατί δεν άνοιξαν. Αλλά, ανάπτυξη και συμμόρφωση στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανάπτυξη και μονοπώλια, ανάπτυξη και συμβιβασμός, κυριολεκτικά με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου είναι δύο πράγματα ανεξάρτητα και αντίθετα μεταξύ τους», επισήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: