Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Η ανεργία μεγαλώνει και η «αγανάκτιση» φουντώνει

 

 
Στο Σύνταγμα παραμένουν οι Αγανακτισμένοι που καλούν την Κυριακή σε νέο Πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο. Την κήρυξη 48ωρης γενικής απεργίας κατά τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης, του μεσοπρόθεσμου προγράμματος αποφάσισε η ΓΣΕΕ. Την ίδια ώρα εκρηκτική άνοδο που θα φθάσει το 22 με 23% θα σημειώσει η πραγματική ανεργία μέχρι το τέλος του έτους, όπως δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Γιώργο Αποστολίδη, ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας, Σάββας Ρομπόλης.

Με συνθήματα κατά του "μεσοπρόθεσμου προγράμματος" και υπέρ της αυτοοργάνωσης των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί σήμερα στην Ομόνοια το συλλαλητήριο του Πανελλήνιου Αγωνιστικού Μετώπου.

Στην ομιλία του ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, κατηγόρησε την Κυβέρνηση και το "ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα", όπως το χαρακτήρισε, ότι με την πολιτική τους ευνοούν "τα συμφέροντα των καπιταλιστών και των μονοπωλίων". Εξέφρασε την αντίθεσή του με την πολιτική της συναίνεσης και ζήτησε από τους εργαζόμενους να ενωθούν, ανεξάρτητα από τις κομματικές τους προτιμήσεις, "για να ανατραπεί ο αντιδραστικός συσχετισμός".

Ακολούθως οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή μέσω της οδού Σταδίου.
Όπως δήλωσε η Γενική Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, “δεν πρέπει να υπάρχει καμία αυταπάτη. Πιστωτές και οφειλέτες θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι έχοντας συμφωνήσει να γδάρουν τους λαούς. Το μόνο που θα σκεφτούν είναι το πως θα κατανείμουν τις ζημιές και τα κέρδη, ούτως ώστε να ανακάμψει η νέα επίθεση των μονοπωλίων”. 

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργο Παπακωνσταντίνου ζητά η ΓΕΝΟΠ, εν όψει των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει κατά της αποκρατικοποίησης τής ΔΕΗ. Όπως σημειώνει, η συνάντηση πρέπει να γίνει μέχρι αύριο το μεσημέρι, με δεδομένο ότι από τα ξημερώματα της Δευτέρας έχουν αποφασιστεί επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: