Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Α. Παπαρήγα: «Μας χωρίζει το χάος με την κυβερνητική πολιτική»



Τους λόγους για τους οποίους το ΚΚΕ αρνήθηκε την πρόσκληση του Πρωθυπουργού ανέπτυξε η Αλέκα Παπαρήγα σε Συνέντευξη Τύπου.

«Μας χωρίζει το χάος με την κυβερνητική πολιτική», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι με την στάση και την άρνησή τους «θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό, να πει ότι φτάνει ως εδώ και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του».

Η κα. Παπαρήγα απαντώντας σε ερώτηση του ΣΚΑΪ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές εκτιμώντας «ότι παρά το γεγονός ότι τα δύο κόμματα έχουν παρόμοιες θέσεις στα πεδία της οικονομίας και της ακολουθούμενης πολιτικής -υπάρχει ο κομματικός ανταγωνισμός- δεν θα πει ο Σαμαράς» ανέφερε χαρακτηριστικά «ότι σταματάω την αντιπολίτευση και προχωράμε χέρι-χέρι» και υποστήριξε ότι «το κομματικό παιχνίδι της αντιπαράθεσης για την εκλογική πρωτιά θα συνεχίζει να παίζεται».

Μπορεί να γίνουν πρόωρες εκλογές γιατί όπως είπε τα δύο μεγάλα κόμματα και οι «θεωρούν ότι μετά τις εκλογές είναι πιο εύκολο να συναινέσουν».

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ επισήμανε ότι «ο λαός δεν πρέπει να ασχοληθεί με το ποιο κόμμα θα είναι πρώτο ή δεύτερο πρέπει να ασχοληθεί με το πώς θα μεταφραστεί η αντίθεσή του σε αυτή την πολιτική και που θα εμπιστευθεί τη δύναμή του. Δίχως συμπόρευση με το ΚΚΕ το κίνημα δεν μπορεί να έχει ισχυρή δυναμική».

Η κα. Παπαρήγα υποστήριξε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πολιτική και ιδεολογική τρομοκρατία κατά του λαού, στον οποίο τίθεται το δίλημμα: «Ή θα τα δώσετε όλα ή θα γίνει στάση πληρωμών» και χαρακτήρισε «ψεύδος ότι τα χρήματα του δανείου της Τρόικας διατίθενται για την εξασφάλιση των μισθών και των συντάξεων, τα πακέτα διατίθενται για τους πιστωτές και όχι για τους εργαζόμενους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: