Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Σενάριο για οικουμενική κυβέρνηση εκ προσωπικοτήτων στο τραπέζι

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις



Με την πρόθεση να ζητήσει κυβερνητική συνεργασία, ώστε να συγκροτηθεί ένα κυβερνητικό σχήμα, στο οποίο θα μετέχουν, πέραν των πολιτικών προσώπων, τεχνοκράτες και προσωπικότητες κοινά αποδεκτές, λέγεται ότι θα προσέλθει αύριο στο προεδρικό μέγαρο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου φέρεται αναγκασμένος να προβεί στην κίνηση αυτή, κατόπιν των ισχυρών πιέσεων, που δέχεται από την τρόικα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων, που θα αναλάβει η χώρα για να συνεχιστεί η στήριξη στην ελληνική οικονομία.

Για το λόγο αυτό και αφού προηγήθηκε το ναυάγιο με τις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να συγκαλέσει για την Παρασκευή το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν λένε ότι το σημερινό υπουργικό συμβούλιο δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη στα διεθνή κέντρα, που λαμβάνουν αποφάσεις και τα οποία επιζητούν ισχυρή πολιτική συναίνεση στις δύσκολες αποφάσεις, που πρέπει να πάρει η Αθήνα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τουλάχιστον για την ώρα οι πληροφορίες που υπάρχουν στα κυβερνητικά γραφεία αφήνουν τα πάντα ανοιχτά, ακόμη δηλαδή και να μην τεθεί επικεφαλής αυτής της οικουμενικής κυβέρνησης – εφόσον φυσικά καταστεί δυνατή μια συμφωνία – ο Γιώργος Παπανδρέου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: