Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Σκληρή κριτική συνολικά στο πολιτικό σύστημα αναμένεται από τον ΣΕΒ

Αθήνα, Ελλάδα 22/05/2011 11:52 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Για τη δημιουργία «ενός κοινωνικού ρεύματος, που θα πάρει την υπόθεση της αλλαγής στα χέρια του», αναμένεται να μιλήσει την Τρίτη στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Δ. Δασκαλόπουλος
   Σκληρή κριτική συνολικά στο πολιτικό σύστημα αναμένεται να ασκήσει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, μεθαύριο, Τρίτη, από το βήμα της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου.

    Σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντός του, ο κ. Δασκαλόπουλος θα μιλήσει για όψιμη προσπάθεια συναίνεσης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και θα περιγράψει τους όρους για δημιουργίας «ενός κοινωνικού ρεύματος, που θα πάρει την υπόθεση της αλλαγής στα χέρια του».

    Ο πρόεδρος του ΣΕΒ θα μιλήσει στην απογευματινή, ανοιχτή συνεδρίαση της συνέλευσης, στο Μέγαρο Μουσικής, στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου. Στην πρωινή συνεδρίαση, ως είθισται, θα απευθύνει ομιλία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντ. Σαμαράς

    Σύμφωνα με πηγές του Συνδέσμου, ο κ. Δασκαλόπουλος αναμένεται να αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στα εξής:

    -Θα υποστηρίξει ότι η κατάσταση έχει φθάσει σε οριακό σημείο, καθώς ύστερα από έναν χρόνο θυσιών και προσπάθειας, η χώρα βρίσκεται και πάλι ένα βήμα πριν από την επίσημη χρεοκοπία.

    -Θα επικεντρώσει τα πυρά του στην αβουλία του κομματικού συστήματος της μεταπολίτευσης, «που δεν βάζει βαθειά το μαχαίρι στο ευρύτερο πελατειακό κράτος». Η ανάπτυξη, θα πει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, είναι καταδικασμένη όσο η παραγωγική οικονομία είναι υποχρεωμένη να συντηρεί ένα υπερτροφικό κράτος, που παράγει ελλείμματα και χρέη.

    -Θα επισημάνει ότι το πολιτικό σύστημα απέφυγε εξαρχής να πει όλη την αλήθεια για το βάθος της κρίσης, τις θυσίες που απαιτούνται και το χρονικό διάστημα, που χρειάζεται για το ξεπέρασμα της κρίσης.

    -Θα αναφερθεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από όσους μιλούν ευκαιριακά, ή ψηφοθηρικά για αναδιάρθρωση, για διαρθρωτικές αλλαγές που μπορούν να γίνουν δήθεν χωρίς κόστος και για ανάπτυξη που δεν θα συμβαδίζει με αλλαγή του οικονομικοπύ μοντέλου.

    -Θα κάνει λόγο για όψιμη προσπάθεια του πολιτικού κόσμου να βρει τρόπους συνεννόησης, αφού πρώτα έχει καλλιεργήσει την πόλωση και θα εκφράσει ανησυχία για το γεγονός ότι το ύφος της κομματικής αντιδικίας έχει αποξενώσει ηθικά τους πολίτες από την αναγκαία προσπάθεια για να αλλάξει η χώρα.

    -Θα αναφερθεί, τέλος, σε όσους υπονομεύουν την προσπάθεια για αλλαγή και θα περιγράψει τους όρους για τη δημιουργία ενός κοινωνικού ρεύματος, που θα πάρει την υπόθεση της αλλαγής στα χέρια του.

    Κ. Βουτσαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: