Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Αναχώρησαν οικειοθελώς οι πρώτοι Αφγανοί, παράνομοι μετανάστες

Καλό ξεκίνημα! Πολύ προτιμότερο και αποδοτικότερο από το στοίβαγμα στα γκέτο της Αθήνας αλλά και στα  φορτηγά με προορισμό την Ιταλία. 


Αναχώρησε πριν από λίγη ώρα, από το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, το αεροσκάφος με τους 40 Αφγανούς, παράνομους μετανάστες, οι οποίοι επιστρέφουν στην πατρίδα τους, στο πλαίσιο της εθελούσιας επιστροφής αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους, το οποίο έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και λίγους μήνες.
Οι Αφγανοί μετανάστες αναχώρησαν με πτήση τσάρτερ της εταιρίας GULF AIR για Μπαχρέιν, απ’ όπου με άλλο αεροσκάφος θα φθάσουν στη χώρα τους.
Οι Αφγανοί είχαν εκδηλώσει την επιθυμία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εθελούσιας επιστροφής, σύμφωνα με το οποίο παίρνουν ο καθένας 300 ευρώ και τα εισιτήρια.
Η επιστροφή τους διευκολύνθηκε από εκπροσώπους του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ο οποίος παραλαμβάνει τα αιτήματα όσων θέλουν να αναχωρήσουν εθελοντικά, καθώς και από αξιωματικούς της Αστυνομίας που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο για το σκοπό αυτό.
Η αναχώρηση αυτή, όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, αποτελεί τη δεύτερη φάση υλοποίησης του προγράμματος εθελούσιας επιστροφής, σύμφωνα με το οποίο, μέχρι τις 30 Ιουνίου προβλέπεται να αναχωρήσουν για την πατρίδα τους άλλοι 500 υπήκοοι τρίτων χωρών.
Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε ήδη με την επιστροφή 586 παράνομων μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής και κατά 25% με εθνικούς πόρους, και το κονδύλι διαχειρίζεται ως υπεύθυνη αρχή το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: