Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας και απεργίες ενάντια στο μνημόνιο και τα νέα μέτρα

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 18:00 στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ τα μέλη της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, ενώ σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΟΠΑΠ , και η ΟΜΕ - ΟΤΕ αποφάσισε 48ωρη απεργία αντιδρώντας στις κυβερνητικές εξαγγελίες για τις αποκρατικοποιήσεις.

 

Επίσης ειρηνικές διαδηλώσεις οργανώνουν για σήμερα το απόγευμα από τις 18.00, στις κεντρικές πλατείες των ελληνικών πόλεων, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και αλλού, ομάδες πολιτών.
Η έκκληση για συμμετοχή των πολιτών, στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα που επιβάλλονται από το μνημόνιο, γίνεται μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπως το FaceBook και το Twitter.
Οι Ελληνες «Ιndignados» διευκρινίζουν ότι δεν θα υπάρχει κομματικός χρωματισμός  και «ο καθένας καλείται να εκφράσει τον εαυτό του» .
Η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ αντιδρά στα σχέδια αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ και με ανακοίνωσή της απευθυνόμενη τόσο σε ΠΑΣΟΚ όσο και στη Νέα Δημοκρατία τους "υπενθυμίζει" ότι δεν είναι ιδιοκτήτες της ΔΕΗ και πως "δεν έχουν τη δημοκρατική νομιμοποιήση να ιδιωτικοποιήσουν και να παραδώσουν σε τρίτους τη ΔΕΗ".
Επίσης συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος διοργανώνουν από κοινού η ΓΣΕΕ με την ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να εκφράσουν την διαφωνία τους στο νέο πακέτο μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση και στις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Στις ανακοινώσεις τους οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις προειδοποιούν ότι πρόκειται για την  απαρχή νέων κινητοποιήσεων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Για το συντονισμό των κινητοποιήσεων η ΓΣΕΕ συγκαλεί για αύριο σύσκεψη με τις Ομοσπονδίες που είναι μέλη της.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, χαρακτηρίζει τα νέα μέτρα "άδικα, ανισομερή και αναποτελεσματικά, συνέχεια της συνταγής ενός αποτυχημένου μνημονίου, που κινούνται στον ίδιο φαύλο κύκλο διεύρυνσης του χρέους και του ελλείμματος βυθίζοντας τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση".
Η ΑΔΕΔΥ της οποίας η Εκτελεστική Επιτροπή συνεδρίασε σήμερα υποστηρίζει, ότι οι αυξήσεις των φόρων οι ιδιωτικοποιήσεις οι απολύσεις ο περιορισμός ασφαλιστικών δικαιωμάτων, θα οδηγήσουν σε μείωση του βιοτικού επιπέδου τουλάχιστον κατά 20% και την οικονομία σε νέα αδιέξοδα.

Επίσης κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα κατά των κυβερνητικών μέτρων οργανώνει στις 28 Μαΐου το ΠΑΜΕ στα πλαίσια των οποίων θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 11 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: