Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Λιβύη: Ο ΥΠΕΞ Ομπέιντι κατευθύνεται στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας για συνομιλίες όσον αφορά τις προτάσεις για ένα ειρηνευτικό σχέδιο.

Τρίπολη, Λιβύη 25/04/2011 05:39 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερς)

   Ο λίβυος υπουργός Εξωτερικών Άμπντελ Άτι αλ Ομπέιντι κατευθύνεται στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας για να συζητήσει περί ενός σχεδίου ειρήνευσης στη χώρα του με την Αφρικανική Ένωση, ανέφερε εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Μουάμαρ Καντάφι αργά την Κυριακή.

    Η Τρίπολη είχε αποδεχθεί μια ειρηνευτική πρόταση που είχε καταρτίσει η εδρεύουσα στην Αντίς Αμπέμπα ΑΕ νωρίτερα τον Απρίλιο, που όμως απέρριψαν αμέσως οι εξεγερμένοι αφού δεν προέβλεπε την απομάκρυνση του Καντάφι από την εξουσία.

    Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία διαμηνύουν ότι η εκστρατεία των αεροπορικών πληγμάτων που διεξάγουν εδώ κι ένα μήνα δεν θα τελειώσει ώσπου ο Καντάφι να εγκαταλείψει την εξουσία. Ο εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραχίμ δήλωσε ότι το Μαρόκο συμμετέχει στις ειρηνευτικές προσπάθειες και ότι η κυβέρνηση του Καντάφι βρίσκεται παράλληλα σε επαφές με τη Ρωσία, την Ελλάδα, την Τουρκία και κυβερνήσεις κρατών της Λατινικής Αμερικής για να υπάρξει ένα αποδεκτό ειρηνευτικό σχέδιο.

    «Τις αμέσως προσεχείς ημέρες κι εβδομάδες εντείνουμε τις ειρηνικές μας προσπάθειες. Υποστηρίζουμε την Ελληνική, την Τουρκική, την Αφρικανική και τις Λατινοαμερικάνικες ειρηνευτικές πρωτοβουλίες», δήλωσε ο Ιμπραχίμ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

    «Έχουμε ελπίδες ότι τις επόμενες ημέρες, τις επόμενες μια με δύο εβδομάδες, οι ειρηνευτικές προτάσεις. . . θα λάβουν μορφή και θα αναγκάσουν το NATO να τις αποδεχθεί διότι το NATO πρέπει να καταλάβει ότι αν πράγματι θέλει ειρήνη και δημοκρατία στη Λιβύη θα όφειλε να σταματήσει να βομβαρδίζει και να αρχίσει να μας μιλά», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της λιβυκής κυβέρνησης.

   

    Μπ.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: