Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Ιταλία-Με απόφαση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, και η Ιταλία θα πάρει μέρος στις επιχειρήσεις βομβαρδισμού στη Λιβύη.

Ρώμη, Ιταλία 26/04/2011 10:41 (ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Θ. Ανδρεάδη - Συγγελάκη)

    Με επίσημο ανακοινωθέν της, η κυβέρνηση της Ρώμης, έκανε γνωστό ότι η ιταλική αεροπορία πρόκειται να πάρει μέρος στις επιχειρήσεις βομβαρδισμού στην Λιβύη. Την αλλαγή αυτή στάσης, ανακοίνωσε ο ίδιος ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση.

    "Πρόκειται για στοχευμένες επιχειρήσεις ενάντια σε συγκεκριμένους στρατιωτικούς στόχους, για να προστατευτεί ο άμαχος πληθυσμός, εντός, πάντα, των ορίων που θέτει το ψήφισμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και σε απόλυτη συνοχή με τις αποφάσεις του κοινοβουλίου", αναφέρεται στο ανακοινωθέν της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης.

    Το όλο θέμα, πρόκειται να συζητηθεί και στην συνάντηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, που επισκέπτεται σήμερα την Ρώμη.

    Ο ιταλός υπουργός άμυνας Ινιάτσιο Λα Ρούσσα, δήλωσε, επίσης, ότι "οι βομβαρδισμοί δεν θα πραγματοποιηθούν κατά γενικευμένο τρόπο, θα είναι αποστολές ακρίβειας, με ειδικούς στόχους". "Θέλουμε να αποφύγουμε, με κάθε τρόπο, να πλήξουμε τους πολίτες", πρόσθεσε ο Λα Ρούσσα.

    Η κεντροαριστερή αντιπολίτευση του "Δημοκρατικού Κόμματος", διαμέσου της Άννα Φινοκιάρο, ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την αποστολή "υπό τον όρο να τηρηθούν όλα όσα προβλέπει το σχετικό ψήφισμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών".

    Η Λέγκα του Βορρά, όμως, στενός κυβερνητικός εταίρος του "Καβαλιέρε", εξέφρασε αμέσως την σαφή αντίθεσή της: ο Ρομπέρτο Καλντερόλι, υπουργός αρμόδιος για την απλούστευση των νόμων και στέλεχος του κόμματος, δήλωσε ότι "δεν πρόκειται να υπερψηφίσει την απόφαση , διότι η Ιταλία εχει κάνει ήδη αρκετά, παρέχοντας τις βάσεις της, προσφέροντας επιμελητειακή υποστήριξη και συμμετέχοντας, με πτήσεις της, στον εντοπισμό των ραντάρ".

    Ο ιταλός πρωθυπουργός, φαίνεται, πάντως, αποφασισμένος να υλοποιήσει την συγκεκριμένη απόφασή του, παρά τις όποιες αντιστάσεις.

    Σε περίπτωση που κληθεί να εκφραστεί σχετικά το κοινοβούλιο (δεν είναι ακόμη σαφές αν χρειάζεται η έγκρισή του) οι παρατηρητές θεωρούν ότι ο "Καβαλιέρε" θα μπορέσει να εξασφαλίσει άνετα την απαιτούμενη πλειοψηφία.

   

    ΘΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: