Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Παπανδρέου: «Σεναριολογία» τα περί ανασχηματισμού, αναδιάρθρωσης, εκλογών


 Επτά νομοθετικές πρωτοβουλίες στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου.
Κατηγορηματικά διέψευσε σήμερα ο πρωθυπουργός τα σενάρια περί ανασχηματισμού, αναδιάρθρωσης και πρόωρων εκλογών, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Για ανάγκη πολιτικής και κοινωνικής συστράτευσης, υπομονής και επιμονής στο σχέδιο, εθνική ενότητα και αίσθημα ευθύνης μίλησε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου καλώντας τους υπουργούς να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους πάνω στο έργο που έχουν αναλάβει.
Ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τις φήμες περί αναδιάρθρωσης, ανασχηματισμού και πρόωρων εκλογών ως «σεναριολογία», με την οποία η κυβέρνηση δεν έχει την πολυτέλεια να ασχολείται.
«Θα ήταν εγκληματικό εάν η φιλολογία και το εμπόριο του φόβου που βλέπουμε στην εσωτερική πολιτική και μιντιακή συζήτηση κυριαρχούσε» είπε σχετικά.
Ο πρωθυπουργός καταφέρθηκε κατά της αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για «Κασσάνδρες» και λέγοντας πως η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Επίσης, έκανε λόγο για κατάσταση μόνιμου συναγερμού, συμπληρώνοντας ωστόσο πως η χώρα σώθηκε από τη χρεοκοπία και πως θα βγει από την κρίση και θα οδηγηθεί στην ανάπτυξη, ευημερία και προκοπή.
Επτά θέματα, μεταξύ των οποίων η προεπιλογή των προσώπων που θα αναδειχθούν στην κορυφή της πυραμίδας των Ανώτατων Δικαστηρίων, βρίσκονται υπό εξέταση στην σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Ειδικότερα, το υπουργικό συμβούλιο θα αποφασίσει για την προεπιλογή των δικαστικών λειτουργών που θα επιλεγούν για την πλήρωση των θέσεων του προέδρου και των δύο αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, ενός αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, δύο αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, καθώς οι θέσεις αυτές κενώνονται τον προσεχή Ιούνιο, λόγω συνταξιοδότησης των προσώπων που τις κατέχουν.
Πεταλωτής: Δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού
«Βλαπτικές» για τον τόπο χαρακτήρισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις πρόωρες εκλογές, απορρίπτοντας συγχρόνως τις συζητήσεις για ανασχηματισμό.
Δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού, ούτε πρόωρων εκλογών, τόνισε ο Γ. Πεταλωτής, προσθέτοντας ότι «υπάρχει κυβέρνηση η οποία έχει εκλεγεί για τετραετία και έχει αποδείξει ότι, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει, δεν το βάζει κάτω».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: