Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Εκτεταμένη επιχείρηση της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας

Αθήνα, Ελλάδα 28/04/2011 09:05 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

   Εβδομήντα άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της εκτεταμένης επιχείρησης της αστυνομίας, στο κέντρο της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε από τις 5.30 το απόγευμα χθες μέχρι τις 11.30 το βράδυ, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΓΑΔΑ για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, του παραεμπορίου, της πορνείας, των ναρκωτικών και της εγκληματικότητας γενικότερα.

    Συνολικά οι αστυνομικοί έλεγξαν 1236 άτομα και 275 οχήματα ενώ προσήχθησαν 438 άτομα στα αστυνομικά τμήματα. Από τους 70 συλληφθέντες, οι 52 είναι παράνομοι μετανάστες και θα κρατηθούν για απέλαση, δώδεκα για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων προσώπων, πέντε για τυχερά παιχνίδια και ένας για ναρκωτικά.

    Από τα συνεργεία των αστυνομικών κατασχέθηκαν 23 δόσεις ηρωίνης μικρού βάρους 7,4 γραμμαρίων και βεβαιώθηκαν 183 παραβάσεις του ΚΟΚ.

    Στους ελέγχους συμμετείχαν 210 αστυνομικοί από την Ασφάλεια, την Αμεση Δράση, τη Διεύθυνση Αλλοδαπών, την Τροχαία, τα ΜΑΤ και την Αστυνομία Αθηνών.

    Σημειώνεται ότι χθες τα ξημερώματα έγιναν έλεγχοι σε κτίρια, σε συνεργασία με υπαλλήλους του ΣΔΟΕ του δήμου Αθηναίων και της περιφέρειας Αττικής παρουσία εισαγγελέα. Στο πλαίσιο των ελέγχων, τα μικτά κλιμάκια έκαναν έφοδο σε δύο σπίτια στην οδό Φυλής μέσα στα οποία βρέθηκαν 18 αλλοδαποί, οι οποίοι δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα και προσήχθησαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών προκειμένου να εξακριβωθεί αν είναι νόμιμοι στη χώρα. Σε διαμέρισμα του ενός κτιρίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 πλαστά διαβατήρια ιταλικών, αμερικανικών, σουηδικών, φινλανδικών, ολλανδικών και σομαλικών αρχών, 5 ιταλικά δελτία αλλοδαπών και άλλα τρία έγγραφα από την ίδια χώρα, 4 βίζες αλλοδαπών, 38 φωτογραφίες αλλοδαπών και 2 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών που ερευνώνται στην εγκληματολογική υπηρεσία. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν αλλοδαπό ως υπεύθυνο του κτιρίου.

    Τέλος, για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου μικτά κλιμάκια της αστυνομίας και του δήμου κατάσχεσαν 1509 τεμάχια διαφόρων εμπορευμάτων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές της Αθήνας.

   

    Κ.Τομαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: