Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΗΠΑ: Ο Ομπάμα ζήτησε από τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες να αυξήσουν την παραγωγή τους για να συγκρατηθούν οι τιμές του μαύρου χρυσού.

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ 27/04/2011 01:27 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

   

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε με συνέντευξή του την Τρίτη, τις πετρελαϊκές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, να αυξήσουν την παραγωγή τους, ώστε να συγκρατηθούν οι τιμές του μαύρου χρυσού, που έχουν πάρει την ανηφόρα το τελευταίο χρονικό διάστημα με αφορμή και την κρίση στη Λιβύη, λέγοντας χαρακτηριστικά " αν εμείς δεν προοδεύουμε, τότε ούτε κι αυτοί θα έχουν κέρδη ".

    " Απευθυνόμαστε στους παραγωγούς πετρελαίου σε όλο τον κόσμο και τους επισημαίνουμε ότι είναι προς το συμφέρον τους να διασφαλίσουν ότι οι υψηλές τιμές του πετρελαίου δεν θα καταλήξουν να πληγώσουν την παγκόσμια οικονομία ", προειδοποίησε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα το πετρελαϊκό καρτέλ, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο WTKR, θυγατρικό του CBS, στο Χάμπτον Ρόουντ, της Βιρτζίνια.

    " Έτσι αυτό που χρειάζεται να πράξουν είναι να αυξήσουν την παραγωγή. Και προφανώς η κρίση στη Λιβύη, δημιουργεί κάποιες διαταραχές στη λειτουργία της αγοράς, αλλά εμείς θεωρούμαι ότι μπορούν να τις ξεπεράσουν και τους παρακινούμε να το κάνουν ", υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

    Μ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: