Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ιαπωνία: Νοσηλεύεται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tepco Μασατάκα Σιμίζου που εκμεταλλεύεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Τόκιο, Ιαπωνία 30/03/2011 07:18 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ.)

   Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρικής Εταιρείας του Τόκιο (Tokyo Electric Power Co, Tepco) που εκμεταλλεύεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ο Μασατάκα Σιμίζου, εισήχθη σε νοσοκομείο το βράδυ της Τρίτης, αναφέρουν σήμερα τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, ενώ η εφημερίδα Νικέι και το πρακτορείο Κιόντο διευκρινίζουν πως παρουσίασε υπερβολικά υψηλή αρτηριακή πίεση.

    Ο επικεφαλής της εταιρείας Tepco Μασατάκα Σιμίζου, ηλικίας 66 ετών, ασθένησε στις 16 Μαρτίου, δηλαδή πέντε ημέρες μετά το σεισμό, και πήρε άδεια μιας εβδομάδας.

    Ο Σιμίζου χρειάστηκε τότε να φύγει από την επιτροπή για την αντιμετώπιση της κρίσης που συστάθηκε από την κυβέρνηση και από την ηλεκτρική εταιρεία, είχαν αναφέρει πριν από μερικές ημέρες οι μεγάλες ιαπωνικές εφημερίδες.

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tepco υποτίθεται ωστόσο ότι από τότε είχε επιστρέψει στη δουλειά του.

    Στόχος επικρίσεων από τα μέσα ενημέρωσης επειδή ήταν απών από την αρχή της κρίσης, ο Σιμίζου εμφανίσθηκε για τελευταία φορά δημοσίως στις 13 Μαρτίου.

    Στη διάρκεια της απουσίας του, ο αντιπρόεδρος της Tepco Σακάε Μούτο ήταν αυτός που εμφανιζόταν δημοσίως μετά το σεισμό και τη σειρά των ατυχημάτων που σημειώθηκαν στη συνέχεια στους αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα Νταιίτσι (αρ. 1) που βρίσκεται στη βορειοανατολική Ιαπωνία.

    Γ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: