Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Λιβύη: Η λιβυκή κυβέρνηση προειδοποίησε ότι θα υποβάλει μήνυση κατά των εταιρειών που θα συνάψουν συμφωνίες για πετρέλαιο με τους αντικαθεστωτικούς.

Αλγέρι, Αλγερία 30/03/2011 16:51 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερς)

   Η λιβυκή κυβέρνηση προειδοποίησε σήμερα ότι θα υποβάλει μήνυση κατά οποιασδήποτε διεθνούς εταιρείας συνάψει ενεργειακές συμφωνίες με τους αντικαθεστωτικούς, οι οποίοι ελέγχουν κάποιο μέρος από την πετρελαϊκή υποδομή της χώρας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λιβύης.

    "Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου (...) είναι η εγκεκριμένη δια νόμου οντότητα για τις συναλλαγές με εξωτερικές πλευρές. Λόγω της στρατηγικής σημασίας αυτών των αγαθών --του πετρελαίου και του φυσικού αερίου-- σε παγκόσμιο επίπεδο, καμία χώρα δεν μπορεί να αφήσει τη διαχείρισή τους σε ένοπλες συμμορίες", αναφέρεται σε κυβερνητική ανακοίνωση, το περιεχόμενο της οποίας μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Jana.

    "Το λιβυκό κράτος θα υποβάλει μήνυση κατά οποιασδήποτε πλευράς συνάψει συμφωνίες για λιβυκό πετρέλαιο με άλλες πλευρές εκτός της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

   

    Σ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: