Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Λίβανος: Παραμένει υπό τον έλεγχο των ανταρτών η Μισράτα, παρά τις αιματηρές μάχες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Βηρυτός, Λίβανος 28/03/2011 00:04 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερ)

    Oι μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο Μουαμάρ Καντάφι και τους αντικαθεστωτικούς, στην πόλη Μισράτα, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, σταμάτησαν, όπως δήλωσε εκπρόσωπός τους στο πρακτορείο Ρόιτερ, την Κυριακή.

    " Οι μάχες μαίνονταν όλη τη μέρα, αλλά σταμάτησαν εδώ και μία ώρα (23.00') ", δήλωσε σε τηλεφωνική συνομιλία μέλος των αντικαθεστωτικών, με το όνομα Μοχάμεντ.

    Όπως υποστήριξε, οι δυνάμεις του καθεστώτος ελέγχουν " μόνο μία μικρή περιοχή στην πόλη και λίγους δρόμους ", στη δυτική πλευρά της.

    " Το 99% της πόλης βρίσκεται υπό τον έλεγχό μας ", τόνισε.

    Νωρίτερα κάτοικοι της πόλης με τηλεφωνήματα σε ειδησεογραφικά πρακτορεία είχαν καταγγείλει πραγματική σφαγή εν ψυχρώ, από τις δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι, που στην προσπάθειά τους να προωθηθούν μέσα στην πόλη, από τα δυτικά, δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ αδιακρίτως κατά των κατοίκων. Όπως υποστηρίζουν οι εξεγερμένοι κάτοικοι της Μισράτα, υπάρχουν τουλάχιστον 8 νεκροί και 24 τραυματίες, οι περισσότεροι εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, με βαριά τραύματα από πυροβόλα όπλα, ενώ κάποιοι έχουν ακρωτηριασθεί.

   

    Μ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: